Τo... υπερσύγχρονο γήπεδο που θα φιλοξενήσει το ΑΪΚ - Παναθηναϊκός! (pics)-(vid)

Την ερχόμενη Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει στην Tele2 Arena, ένα… ιδιαίτερο γήπεδο, να σφραγίσει κόντρα στην ΑΪΚ την πρόκριση στα πλέιφ οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ας αρχίσουμε με τα βασικά… Η ρεβάνς του 1-0 της Λεωφόρου δεν θα διεξαχθεί στην έδρα της σουηδικής ομάδας, καθώς έχει προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Λέστερ την παραμονή, ενώ ανήμερα του αγώνα υπάρχει συναυλία μουσικού συγκροτήματος.

[ads2]

Αυτό το γεγονός αναγκάζει την ΑΪΚ να μετακομίσει στα νότια της πόλης στο Γιοχάνεσοβ και να χρησιμοποιήσει ένα γήπεδο που μπορεί να προκαλέσει μπελάδες στον Παναθηναϊκό για έναν βασικό λόγο: έχει συνθετικό χλοοτάπητα.

Η προϊστορία, μάλιστα, δείχνει ότι η ΑΪΚ έχει πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια που έχει δώσει το 2016 σε γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα, κάτι που σύμφωνα με τους παίκτες της σουηδικής ομάδας θα λειτουργήσει υπέρ τους, παρά το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστούν στη φυσική έδρα τους.

Επί της ουσίας, η Tele2 Arena δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Έχει συστελλόμενη στέγη και είναι σε θέση να φιλοξενήσει συναυλίες, αγώνες ιππασίας, μηχανοκίνητο αθλητισμό, αθλήματα σε πάγο, banquettes, εκθέσεις, εταιρικές εκδηλώσεις και συνελεύσεις.

Η Μαντόνα, ο Πολ ΜακΚάρντεϊ, η Αντέλ, οι Ρόλινγκ Στόουνς, η Ριάνα, ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ είναι μεταξύ από τους σούπερ σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που έχουν δώσει συναυλίες στο γήπεδο, στο οποίο θα πατήσουν σε μερικές ημέρες ο Αντρέα Στραματσόνι και οι παίκτες του. Στις 29 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί εκεί ο Τζάστιν Μπίμπερ, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα θα ροκάρουν εκεί οι Red Hot Chilli Peppers. Στην Τele2 Arena φιλοξενήθηκε και το πάρτι του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

Η κατασκευή του γηπέδου ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2012, είναι η έδρα των μισητών αντιπάλων, Χάμαρμπι και Τζουργκάρντεν, ενώ φιλοξενεί και τους εκτός έδρας αγώνες της Allsvenskan. Έχει χωρητικότητα 30.000 με 33.000 θεατές σε αγώνες ποδοσφαίρου. Οι εγκαταστάσεις του πληρούν τις απαιτήσεις της FIFA και της UEFA για διεθνείς αγώνες και τουρνουά. Όταν χρησιμοποιείται για συναυλίες, το γήπεδο μπορεί να φτάσει σε χωρητικότητα τους 45.000 θεατές. Κάθε περιοχή του γηπέδου παρέχει τέλεια θέα όσων γίνονται, ενώ η πρώτη σειρά απέχει λιγότερο από έξι μέτρα από τον αγωνιστικό χώρο.

Το κόστος κατασκευής υπολογίζεται σε 2,7 δισεκατομμύρια κορόνες, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου χώρου στάθμευσης κάτω από την αρένα. Το κόστος αυτό σταθμίζεται σε σχέση με τα έσοδα από τις πωλήσεις του κτιρίου, τα δικαιώματα και ενοικίαση από τον φορέα που εκτελεί την αρένα.

Gallery item 1

Gallery item 2

Gallery item 3

πηγή: sdna.gr

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News