Ο «Στράμα» επιστρέφει στην Ευρώπη!

Ραντεβού για να τον κλείσει...

Δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός που επανέρχεται στις 28 Ιουλίου στα Κύπελλα Ευρώπης, για το πρώτο ματς του γ’ προκριματικού του Europa League. Παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο με αντίπαλο την ΑΪΚ ή τη Γιουρόπα, περίπου 11,5 μήνες μετά το μέγα κάζο και τον αποκλεισμό απ’ την Καμπάλα.

Μαζί του επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο Αντρέα Στραματσόνι, 1.233 μέρες μετά το τελευταίο του ευρω-ματς στον πάγκο της Ιντερ, όπου λίγο έλειψε να πραγματοποιήσει μια απ’ τις μεγαλύτερες ανατροπές όλων των εποχών, σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

[ads2]

Το καλοκαίρι του ’12 η Ιντερ πληρώνοντας τις «αμαρτίες» της προηγούμενης σεζόν (5η θέση) ξεκίνησε απ’ τον γ’ προκριματικό του Europa. Καλή ώρα όπως τώρα ο Παναθηναϊκός. Ο «Στράμα» κατάφερε ωστόσο να προσπεράσει και τις δύο προκριματικές σειρές, οδηγώντας την ομάδα του στο group stage του Europa. Το ξεκίνημά του στις 2 Αυγούστου 2012 ήταν «ζόρικο», στο κατάμεστο «Πόλγιουντ» του Σπλιτ κόντρα στη Χάιντουκ, όμως «μίλησε» η κλάση των Σνέιντερ, Ναγκατόμο και Κοουτίνιο και οι «νερατζούρι» επέστρεψαν στο Μιλάνο με το άνετο 3-0 στην Κροατία.

Μια εβδομάδα μετά πάντως στο «Μεάτσα» τα χρειάστηκαν στο τελευταίο ημίωρο, αφού τα γκολ των Βούκουσιτς (23’) και Βούκοβιτς (58’) πήγαν το ματς στο 0-2, με το τελικό σκορ ωστόσο να μένει εκεί. Στα πλέι οφ η Ιντερ αντιμετώπισε τη Βασλούι, «καθαρίζοντας» την πρόκριση απ’ το πρώτο ματς στη Ρουμανία με άρωμα Αργεντινής (23’ Καμπιάσο, 73’ Παλάσιο).

Στη ρεβάνς ωστόσο οι Ιταλοί έκαναν ξανά δύσκολη τη ζωή τους, αφού βρέθηκαν να χάνουν 0-1 στο ημίχρονο με το γκολ του Στάντσιου στο 35’ και μολονότι ισοφάρισαν στο 76’ με τον Παλάσιο, είδαν τους Ρουμάνους να παίρνουν εκ νέου προβάδισμα με τον Βαρέλα στο 79’ και να θέλουν ένα γκολ ως το τέλος για τη μεγάλη ανατροπή πρόκρισης. Στο 90’ όμως ο Γκουαρίν έκανε το 2-2 κι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

πηγή: sentragoal.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News