Ο έλεγχος των παικτών του Παναθηναϊκού

Ο έλεγχος των παικτών του Παναθηναϊκού

Το novasports.gr βρέθηκε στην Ολλανδία, παρακολούθησε την προετοιμασία του Παναθηναϊκού στο Τέχελεν και σας μεταφέρει τη …βαθμολογία των παικτών του Τριφυλλιού.

Διαβάστε πως πήγαν οι …νέοι μαθητές, ποιοι ήταν οι αριστούχοι και ποιοι έμειναν …μεταξεταστέοι.

[ads2]

O βελτιωμένος Λουντ, ο “εργάτης” Ζέκα και ο ορεξάτος Βιγιαφάνιες

Αν υπήρχε βραβείο για τον πιο βελτιωμένο παίκτη του Παναθηναϊκού, αυτό μάλλον θα κατέληγε στα χέρια του Ρόμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός έχει κάνει …άλματα προόδου και ήταν η ευχάριστη έκπληξη στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Ο Σκανδιναβός με αθόρυβη και μεθοδική δουλειά “κέρδισε” τον προπονητή του και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για θέση βασικού στα πρώτα ματς της σεζόν.

Ο Ζέκα είναι μια …ξεχωριστή περίπτωση. Αντιμετωπίζει κάθε προπόνηση σαν να είναι …επίσημο παιχνίδι. Για άλλη μια σεζόν, ο Πορτογάλος αρχηγός του Παναθηναϊκού ξεχώρισε για την εργατικότητα του, ενώ βοηθά πολύ τους συμπαίκτες του, δίνοντας οδηγίες ως …προπονητής εντός γηπέδου.

Γεμάτος όρεξη και ενέργεια ήταν σε προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια ο Βιγιαφάνιες, ενώ σοβαρός και πειθαρχημένος ήταν ο – αισθητά βελτιωμένος- Κουτρουμπής.

Ο έμπειρος Λεντέσμα, ο ταχύς Χουλτ και ο δυνατός Ιβανόφ

Η πιο ακριβή εφετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού, δεν δικαιολόγησε στην προετοιμασία τον …ντόρο που έγινε για την απόκτηση του. Ο Βίκτορ Ιμπάρμπο έδειξε δείγματα του ταλέντου του, αλλά και ότι χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί και να βρει το ρυθμό του, καθώς ήταν αρκετά πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους νεοαποκτηθέντες. Ο Ιβανόφ “ανέβαινε” σταδιακά και φάνηκε ότι “όπλο” του είναι η δύναμη του, ενώ ο Χουλτ έκανε τη διαφορά με την ταχύτητα του. Ο έμπειρος Κριστιάν Λεντέσμα δεν χρειάζεται … συστάσεις. Αν και δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του από τον περασμένο Νοέμβρη, προσαρμόστηκε σε χρόνο-ρεκόρ στα νέα δεδομένα και ήταν εξαιρετικός – και ποιοτικός- στα ανασταλτικά και οργανωτικά του καθήκοντα. Ο Ρέις βρέθηκε λίγες ημέρες στην Ολλανδία και δεν καταφέραμε να διαμορφώσουμε πλήρη εικόνα για τις ικανότητες του.

Ο επαγγελματίας Μπεργκ και ο …προσεκτικός Λέτο

Χωρίς …ανάσα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Μάρκους Μπεργκ ενσωματώθηκε τελευταίος στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, ωστόσο μπήκε άμεσα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών του, προτίμησε να προπονείται για να μην μείνει πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του!

Ο Λέτο ήταν αρκετά προσεκτικός και είναι απόλυτα λογικό, αφού έχει περάσει … τόσα στην καριέρα του. Αρκετές φορές έκανε ατομικό πρόγραμμα για να μην επιβαρυνθεί- όπως και ο Μολέντο- ενώ καθημερινά ακολουθούσε έξτρα πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Ο σκεπτικός Αμπέντ

Ήταν η αρνητική έκπληξη της προετοιμασίας… Ο Μεντί Αμπέντ έδειξε λίγα πράγματα, ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και …σκεπτικός αναφορικά με το μέλλον του στο σύλλογο.

Με εξαίρεση τους “έτοιμους” Στάικο, Ευαγγέλου και τον -γεμάτο ενέργεια- Χατζηγιοβάννη, οι περισσότεροι από τους ρούκι της Ακαδημίας ήταν αρκετά τρακαρισμένοι και δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν στην προετοιμασία.

Novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News