Πάλι γκρίνια ρε παιδιά;

Πάλι γκρίνια ρε παιδιά;

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Κρίστιαν Λεντέσμα, ως ελεύθερος από την Σάντος, και παρά το πλούσιο βιογραφικό του και την έλλειψη (!) τραυματισμών, για άλλη μία φορά υπάρχει γκρίνια από τους “πράσινους” οπαδούς που δεν περιμένουν να δουν τον διεθνή ποδοσφαιριστή στο γήπεδο.

Ο κόσμος ξεχνάει πως η ομάδα χρειάζεται και κάποιες προσωπικότητες και ο Λεντέσμα, που ξαναλέω δεν είχε τραυματισμούς, είναι περίπτωση ηγέτη. Ποιους έχει ο Παναθηναϊκός πέρα από Ζέκα, Μπεργκ και Λέτο; Κανέναν. Άσχετα με την ηλικία του (33), ο Αργεντινοιταλός χαφ έχει όρεξη για μπάλα. Έχει απορρίψει προτάσεις από Κίνα, Ινδία, Αυστραλία και Αραβία προκειμένου να συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και μάλιστα είναι διατεθειμένος να ρίξει κατά πολύ το κασέ του για να πραγματοποιηθεί αυτό το deal, αρκεί να πεισθεί από το project του συλλόγου. Ένας παίκτης που αμείβονταν στην Σάντος με 1.200.000/χρόνο και έρχεται στην Ολλανδία για συζητήσεις ζητώντας 700-800.000 ευρώ, προφανώς και δεν έρχεται για τα “τελευταία ένσημα”, αλλά έρχεται για να παίξει μπάλα.
[ads2]

Επιπλέον, λίγες ήταν οι περιπτώσεις που “σακάτηδες” ή παικτών που δεν ακούμπησαν την μπάλα που τελικά μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους; Ο Τζιμπρίλ Σισέ με δύο σπασμένα πόδια έκανε παπαδές, ο Μπεργκ που ήταν μεταξύ πάγκου-εξέδρας-νοσοκομείου στην Γερμανία το ίδιο. Ο Λέτο που ήρθε από απουσία και χωρίς προετοιμασία έκανε πλάκα στο εξάμηνο που πέρασε. Ο Μέστο που ήταν έξι μήνες ελεύθερος από την Νάπολι, είναι ότι πιο σταθερό έχουμε δει σε δεξί μπακ μετά τον Σεϊταρίδη. Ο άλλοτε wonderkid και χαμένος στην Έμελεκ του Εκουαδόρ, Λουτσιάνο Φιγκερόα, έδωσε σούπερ λύσεις, ενώ ακόμη και ο Μέντες ντα Σίλβα ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού στον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του. Ο Μολέντο είχε ένα χρόνο να παίξει μπάλα και εξελίχθηκε σε ηγέτης της άμυνας, ενώ τέλος ο Πέτριτς όποτε έπαιζε ως επιθετικός και όχι ως εξτρέμ ή δεκάρι έδινε πολύτιμες βοήθειες.

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τους παίκτες στο γήπεδο και ας σταματήσουμε επιτέλους να γκρινιάζουμε για οποιαδήποτε μεταγραφή κάνουν στον Παναθηναϊκό.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News