Αυτή είναι η καλύτερη μεταγραφή μέχρι στιγμής

Αυτή είναι η καλύτερη μεταγραφή μέχρι στιγμής

Αν θέλουμε να κάνουμε μια πρώτη κρίση για τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα που έχουμε δει μέχρι τώρα (Χουλτ, Ιβανόφ, Ιμπάρμπο) και αφού ξεκαθαρίσουμε πως είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα, το συμπέρασμα βγαίνει σχετικά εύκολα. Ο Νίκλας Χουλτ θα έβγαινε νικητής σε μια θεωρητική… ψηφοφορία.

Μικρός το δέμας, με την πρώτη ματιά δεν σου γεμίζει το μάτι. Δείχνει, όμως, να το… λέει η καρδιά του. Η ταχύτητα του είναι εμφανέστατη από την πρώτη στιγμή που τον βλέπεις στο γήπεδο. Με ή χωρίς τη μπάλα, ο Σουηδός είναι… σφαίρα. Αν ήταν μονάχα γρήγορος, όμως, δεν θα κάναμε κουβέντα.

[ads2]

Καταλαβαίνεις αμέσως πως πρόκειται για εξαιρετικά κοντρολαρισμένο ποδοσφαιριστή, με καλή φυσική κατάσταση. Μπορεί να προέρχεται από διακοπές, να μην είχε κάνει προπονήσεις, αλλά βγάζει με χαρακτηριστική ευκολία τις προπονήσεις και δεν αποκλείεται να τον δούμε αγωνιζόμενο νωρίτερα απ’ το αναμενόμενο. Ο Χουλτ ήρθε για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας.

Εκεί τον προορίζει ο Στραματσόνι, αφού μεσοεπιθετικά έχει πολλές λύσεις. Η ένσταση που μπορεί να έχει κάποιος σχετικά με τη συγκεκριμένη θέση έχει να κάνει με το ύψος του. Ένας κοντός παίκτης ίσως αποτελέσει… τρύπα στην αμυντική γραμμή και σε ενδεχόμενες ψηλές μπαλιές προς την περιοχή.

Στην πρωινή προπόνηση της Κυριακής δόθηκε η απάντηση. Ο Στραματσόνι δούλεψε στις στημένες φάσεις και ο Χουλτ, παρά το γεγονός πως είναι από τους πλέον κοντούς στο ρόστερ, κατάφερνε να βγαίνει νικητής στις μονομαχίες και να «καθαρίζει» φάσεις.

Είπαμε, μικρός το… δέμας, αλλά με καρδιά και ψυχή. Κλέβει τις εντυπώσεις ο Σουηδός σε μια προετοιμασία με μόλις τρία νέα πρόσωπα αυτές τις πρώτες μέρες. Δεν σημαίνει αυτό που δεν βλέπουμε πράγματα από Ιμπάρμπο και Ιβανόφ. Ο Κολομβιανός άνοιξε λογαριασμό με γκολάρα στην προπόνηση του Σαββάτου, στέλνοντας με μια «φωτοβολίδα» τη μπάλα στο «παραθυράκι».

Ο Βούλγαρος αμυντικός δείχνει μέρα με τη μέρα πόσες βοήθειες μπορεί να προσφέρει, κυρίως παίζοντας με τη δύναμή του και με το διάβασμα του παιχνιδιού που διαθέτει. Στεκόμαστε λίγο περισσότερο στον Χουλτ γιατί δεν είναι συνηθισμένο ένας παίκτης που έρχεται από άλλη χώρα και άλλη κουλτούρα να δείχνει τόσο άμεση προσαρμογή σε νέο περιβάλλον. Και να αποδεικνύει παράλληλα ότι γνωρίζει πολύ καλά τη θέση για την οποία αποκτήθηκε. Αυτή του αριστερού μπακ, από την οποία ταλαιπωρήθηκε πολύ ο Παναθηναϊκός την περσινή σεζόν.

Sportfm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News