Τα θετικά και τα αρνητικά από το πρώτο φιλικό

Τα θετικά και τα αρνητικά από το πρώτο φιλικό

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα φιλικά προετοιμασίας και ιδιαίτερα τα πρώτα ματς μοιάζουν περισσότερο με “δυνατές” προπονήσεις και λιγότερο με αγώνες.

Σε αυτά τα παιχνίδια οι προπονητές έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα σχήματα, να δουν αγωνιζόμενους τους παίκτες τους και σταδιακά να δουν αν βαδίζουν στο σωστό δρόμο. Συμπέρασμα: Τα φιλικά παιχνίδια είναι ΚΥΡΙΩΣ για τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές και λιγότερο για τους φιλάθλους. Αυτά για να έχουμε μια βάση για το πρώτο φιλικό ματς του Τριφυλλιού με αντίπαλο την Άαχεν.

[ads2]

Ο Στραματσόνι επιθυμούσε να δώσει η ομάδα του ένα παιχνίδι τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας για να δει σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες του και να διαπιστώσει το βαθμό προσαρμογής και αφομοίωσης όλων όσων έχουν δουλέψει στις λίγες ημέρες που βρίσκονται στην Ολλανδία. Ο Ιταλός τεχνικός σημείωσε αρκετά πράγματα στο μπλοκάκι του και είναι σίγουρο ότι έχει μπροστά του αρκετή δουλειά για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο σημείο που επιθυμούν διοίκηση, προπονητές, παίκτες και φίλαθλοι.

Το αρνητικό στο ματς με την Άαχεν ήταν η …χαλαρή εκκίνηση των Πράσινων. Οι Γερμανοί …δάγκωναν σίδερα και έμοιαζε σαν να παίζουν σε …τελικό Τσάμπιονς Λιγκ στο πρώτο εικοσάλεπτο, ενώ ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο γήπεδο και έγιναν αρκετά λάθη στο αμυντικό κομμάτι και μάλιστα πάνω σε πράγματα που έχουν δουλέψει τις τελευταίες ημέρες οι παίκτες του Τριφυλλιού.

Το θετικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός αποκτούσε ρυθμό όσο κυλούσαν τα λεπτά, έδειξε αντίδραση και έφερε τελικά το παιχνίδι στο μέτρα του, ακόμα και αν η αντίπαλη ομάδα ήταν σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας. Νομίζω ότι δεν χωρά κριτική σε αυτό το ματς και θα ήταν μάλλον αφελές να προσπαθήσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα από το πρώτο φιλικό ματς της σεζόν, όπου ο Παναθηναϊκός έπαιξε για μεγάλο διάστημα με το σύνηθες 4-1-3-2 και στα τελευταία λεπτά με επιθετικό τον …Αμπέντ!

Ο Βιγιαφάνιες έμοιαζε σαν …τη μύγα μέσα στο γάλα και ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του Τριφυλλιού. Ο Αργεντινός έβγαλε μπόλικη ποιότητα και ενέργεια στο γήπεδο, ενώ μάλλον …αμήχανο ήταν το ντεμπούτο του Ιβάνοφ. Ο Βούλγαρος αμυντικός άργησε να αποκτήσει ρυθμό και δεν έβγαλε την προσωπικότητα του στο παιχνίδι, ωστόσο είναι πάρα πολύ νωρίς για να τον κρίνουμε. Άλλωστε δεν βρίσκεται παρά λίγες ημέρες στο Τριφύλλι και θα χρειαστεί το χρόνο του για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Θετική εμφάνιση από τον νεαρό Ευαγγέλου και τον έμπειρο Μέστο, πειθαρχημένο παιχνίδι από τους Ζέκα και Λουντ, ενώ στη μικρή λίστα των διακριθέντων μπαίνει και το όνομα του -σχεδόν αλάνθαστου- Κουτρουμπή. Από εκεί και πέρα, δεν είδαμε πολλά πράγματα από τους υπόλοιπους παίκτες του Τριφυλλιού. Ο Οδ. Βλαχοδήμος δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, ο Χουχούμης “χάθηκε” στο παιχνίδι, ο Παν. Βλαχοδήμος “εγκλωβίστηκε” στο κέντρο, ο Λέτο του πρώτου ημιχρόνου πάλευε μόνος με τα …θεριά, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Μαρινάκης ανταποκρίθηκε καλά στο ρόλο του αριστερού μπακ.

Novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News