«Μεγάλη ποιότητα ο Χουλτ!»

Ο ρεπόρτερ Εθνικής Σουηδίας στην μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας (Aftonbladet) σκιαγραφεί το προφίλ του Νίκλας Χουλτ, ο οποίος βρίσκεται προ των πυλών του Παναθηναϊκού…

Ο Νίκλας Χουλτ αναμένεται στην Αθήνα για να οριστικοποιήσει την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και ο Μάικλ Βάγκνερ, βασικός ρεπόρτερ της Εθνικής Σουηδίας στην μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας (Aftonbladet) μας παρουσιάζει το προφίλ του νέου αποκτήματος του Παναθηναϊκού, ο οποίος μολονότι προορίζεται για το αριστερό άκρο της άμυνας έχει κι άλλες… χάρες.

[ads2]

– Τί σου έρχεται στο μυαλό, όταν ακούς το όνομα του Χουλτ;

«Είναι ένας πολύ γρήγορος παίκτης.  Είναι ακούραστος και ασταμάτητος μέσα στο γήπεδο. Έχει τόση ενέργεια που θαρρείς πως δεν κουράζεται ποτέ. Η διάθεση του στο γήπεδο θυμίζει τα μικρά παιδιά που παίζουν μπάλα και το βλέπουν σαν παιχνίδι».

– Ποιά είναι η βασική του θέση, διότι ο Παναθηναϊκός τον παίρνει για αριστερό μπακ…

«Εγώ θα έλεγα ότι είναι κυρίως αριστερός εξτρέμ. Είναι πολύ καλός ντριμπλέρ, παίζει στην γραμμή και είναι δημιουργικός. Βέβαια για ομάδες που παίζουν πολύ επιθετικά και έχουν την μπάλα στα πόδια τους πολύ ώρα, ο Νίκλας μπορεί να γίνει ο επιπλέον παίκτης ως μπακ. Επειδή όμως είναι μικρόσωμος (1,73) δεν είναι τόσο καλός ανασταλτικά και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα απέναντι σε δημιουργικούς αντιπάλους. Ωστόσο, επιθετικά είναι πολύ αξιόπιστος. Στην Γαλλία για κάποιο λόγο τον έβαλαν στην καρδιά του κέντρου ως αμυντικό χαφ και εκεί χάθηκε. Δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβω αυτή την κίνηση.».

– Νιώθεις ότι είναι καλή μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό; 

«Ο Νίκλας είναι ένας παίκτης επιπέδου Εθνικής Σουηδίας. Φοίτησε στο πιο καλό ποδοσφαιρικό σχολείο της Έλφσμποργκ που παράγει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην χώρα, επομένως έχει πολύ καλές βάσεις. Πριν φύγει από την Σουηδία είχε κάνει ήδη τις πρώτες του εμφανίσεις με την Εθνική Σουηδίας και έχει αυτό το επίπεδο. Για μένα είναι ένας παίκτης επιπέδου Εθνικής Σουηδίας, απλώς πρέπει να βρει την ομάδα και τον ρόλο που θα του ταιριάζει».

– Τι πήγε στραβά και δεν έπιασε στην Γαλλία; 

«Πολλά πράγματα. Κόστισε αρκετά χρήματα στην Νις πριν από δύο χρόνια, περίπου 7 εκατομμύρια κορώνες (κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ) αλλά το γαλλικό ποδόσφαιρο μάλλον ήταν πολύ σκληρό για αυτόν. Έπεσε σε προπονητή που έβλεπε σε αυτόν κάτι που δεν είναι, αφού η θέση του δεν είναι κεντρικός μέσος. Ήταν δύσκολα για αυτόν στην Γαλλία, αλλά είναι πιο ώριμος και έμπειρος πια.. Νομίζω ότι πρόσφατα παντρεύτηκε κιόλας κι αυτό πάντα βοηθάει όταν θέλεις να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό».

– Τι είναι αυτό που θα κάνει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να τον αγαπήσουν; 

«Ξέρω ότι ο τελευταίος παίκτης της Έλφσμποργκ που ήρθε στον Παναθηναϊκό, ο Μπαϊράμι δεν έπιασε, αλλά εκεί υπήρχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μπορεί να έχουν το ίδιο ύψος με τον Νίκλας, αλλά είναι διαφορετικοί παίκτες και σε άλλους ρόλους. Ο Χουλτ είναι από τους παίκτες που λατρεύει η κερκίδα γιατί έχει την ατομική ενέργεια, είναι δραστήριος, γρήγορος, ενθουσιώδης και τρέχει καλά το γήπεδο. Διαθέτει σέντρα ακριβείας με το καλό του πόδι το αριστερό, είτε εν κινήσει είτε εν στάσει κι αυτό πάντα βοηθάει για κάποιον που παίζει στις πτέρυγες. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει το σκαλοπάτι του Νίκλας για να επιστρέψει στην Εθνική».

 

πηγή: sdna.gr

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News