Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μία ακόμη μεταγραφική περίοδο με στόχο να ενισχυθεί σημαντικά και να φανεί (επιτέλους) ανταγωνιστικός στο νέο πρωτάθλημα.
Ο Παναθηναϊκός πέρσι έκανε 18 μεταγραφές (9 σε κάθε μεταγραφική περίοδο) με το πρόσημο να είναι θετικό για τον Γενάρη και άκρως απογοητευτικό για το καλοκαίρι. Παρακάτω θα αναλύσουμε τι έκανε κάθε ένας από αυτούς την σεζόν που μας πέρασε.
[ads2]
Καλοκαιρινές μεταγραφές:
Νίκος Καλτσάς: Μία από τις καλύτερες μεταγραφές του Παναθηναϊκού την περσινή σεζόν ήταν ο Νίκος Καλτσάς που ήρθε ως ελεύθερος από την Βέροια. Ο Καλτσάς βοήθησε αρκετά τον Παναθηναϊκό φέτος και αποτελεί τεράστιο ερωτηματικό το γιατί δεν υπολογίζεται για του χρόνου.
Ρόμπιν Λουντ: Ο Φιλανδός αποκτήθηκε έναντι 350.000 ευρώ από την Ελσίνκι όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες του Φιλανδικού πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι ότι γενικά κινήθηκε στην μετριότητα, αλλά οι εμφανίσεις του στα πλέι οφ έδειξαν ότι του αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία.
Γενς Βέμερ: Απόλυτα αποτυχημένη κρίνεται η μεταγραφή του Βέμερ στον Παναθηναϊκό. Ο Γερμανός μπακ δεν “έπιασε” στον Παναθηναϊκό και πλέον παλεύουν με “νύχια και με δόντια” για να ξεφορτωθούν το συμβόλαιό του.
Μίκαελ Εσιέν: Αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που αγωνίστηκαν στον ελληνικό πρωτάθλημα. Η παρουσία του όμως δεν ήταν ανάλογη του ονόματός του και με εξαίρεση την περίοδο Δεκέμβρη-Γενάρη στη συνέχεια δεν έδειξε τίποτα παραπάνω. Φυσικά οι τραυματισμοί τον έκαναν να χάσει ένα τεράστιο μέρος της σεζόν.
Ράσμους Τελάντερ: Ο Νορβηγός “ογκόλιθος” αποδεικνύεται λύρα 100 για τον Παναθηναϊκό, αφού έχει δικαιώσει τους πάντες με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του. Το μόνο αρνητικό του στοιχείο είναι οι συχνοί τραυματισμοί.
Στέφανος Ευαγγέλου: Τα 350 χιλιάρικα που δόθηκαν για τον Ευαγγέλου μάλλον ήταν υπερβολικά για έναν παίκτη 18 χρονών που ακόμα δεν έχει παίξει στην πρώτη ομάδα. Όσον αφορά τις εμφανίσεις του στην ομάδα νέων, αυτές κυμαίνονται στην μετριότητα, αφού η ομάδα έχει δεχθεί πολλά γκολ από δικά του λάθη.
Νίκος Γιαννακόπουλος: Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε τον νεαρό τερματοφύλακα, αφού έχει πραγματοποιήσει μόλις μία εμφάνιση με το “τριφύλλι” στην οποία υπέπεσε και σε ένα λάθος. Σίγουρα όμως, με ένα ματς δεν μπορούμε να έχουμε καθαρή άποψη.
Μεχντί Αμπεντ: Το σίριαλ του καλοκαιριού που μας πέρασε! Ο Αλγερινός άσος ήρθε τέλη Αυγούστου και πάλι στον Παναθηναϊκό, κάνοντας μέτριες εμφανίσεις καθ’όλη τη σεζόν χωρίς να δικαιολογούνται τα 600 χιλιάρικα που έλαβε η Νιουκάστλ και τα 330.000 του διεθνή ποδοσφαιριστή.
Σέρχιο Σάντσεθ: Ο Ισπανός μπακ, με το ακριβότερο (χωρίς τα μπόνους) συμβόλαιο στην ομάδα (850.000 ευρώ) αποτελεί μία ειδική περίπτωση. Αφετέρου η χρονιά ξεκίνησε στραβά για τον Ισπανό με την κόκκινη στο ματς με την Μπριζ και τους προπηλακισμούς των οπαδών στον ματς με την Καμπάλα. Στη συνέχεια και στην περίοδο Δεκέμβρη-Φλεβάρη, ο Ισπανός αμυντικός βρήκε τα πατήματά του, ωστόσο ο τραυματισμός που του προκάλεσε ο Στέφανος Κοτσόλης τον έθεσε νοκ άουτ για δύο μήνες και εκ τότε δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε. Άλλη μία περίεργη περίπτωση (μετά του Καλτσά), καθώς ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι σε ιδανική ηλικία (29), με παραστάσεις από κορυφαίο επίπεδο (Σεβίλλη, Μάλάγα) και γενικά χωρίς τραυματισμούς στην καριέρα του.
Ποσοστό: 3/9
Χειμερινές μεταγραφές:
Ολιβιέ Μπουμάλ: Ο Καμερουνέζος βιρτουόζος ήρθε έναντι 350 χιλιάδων ευρώ στον Παναθηναϊκό από τον Πανιώνιο και κατάφερε να πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις με το τριφύλλι, κυρίως μέχρι τη στιγμή του τραυματισμού του στο χέρι. Σίγουρα θετικό το πρόσημο για τον Αφρικανό άσο.
Τζιαντομένικο Μέστο: Ο 34χρονος Ιταλός δεξιός μπακ ήρθε ως ελεύθερος από την Νάπολι στον Παναθηναϊκό και απέδειξε ότι αποτελεί μία αξιόπιστη λύση για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Μπορεί να μην κάνει κάτι αξιοσημείωτο επιθετικά, ωστόσο ανασταλτικά (με εξαίρεση 1-2 ματς) είναι άψογος.
Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Όπως και με τον Γιαννακόπουλο, έτσι και με τον Ο. Βλαχοδήμο δεν υπάρχει καθαρή εικόνα, αφού αμφότεροι μέτρησαν μόλις μία συμμετοχή με το “τριφύλλι”.
Παναγώτης Βλαχοδήμος: Θετικά είναι τα δείγματα που έχει αφήσει, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Βλαχοδήμος στην μέχρι τώρα παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Του λείπει φυσικά η διάρκεια, πράγμα λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν ελεύθερος από τον Μάιο του 2015.
Γιούρι Μαμούτε: Κανένα σχόλιο.
Λούκας Εβανγκελίστα: Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήρθε ως δανεικός για 6 μήνες από την Ουντινέζε και κατάφερε να προσφέρει μερικά γκολ και κάποιες ασίστ με την πράσινη φανέλα, χωρίς ωστόσο να αποτελεί κάτι τρομέρο.
Ροντρίγκο Μολέντο: Ο τρίτος Βραζιλιάνος που ήρθε φέτος στον Παναθηναϊκό ήταν και ο καλύτερος, αφού οι πράσινοι κατάφεραν με ένα ποσό κάτω των 100.000 ευρώ να προσθέσουν έναν πραγματικό ηγέτη στην αμυντικής τους γραμμή. Εξαιρετική μεταγραφή.
Λούκας Βιγιαφάνεζ: Βιρτουόζος με πολλές ασίστ, σκόρερ και τρομερή τρίπλα, ο “Βίγια” έχει ήδη λατρευτεί από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ενώ επιπλέον δημιουργεί μία τρομερή επιθετική τριάδα μαζί με Μπεργκ και Λέτο.
Σεμπάστιαν Λέτο: Ο “χοντρός” και “παλαίμαχος” Σεμπάστιαν Λέτο επέστρεψε στον Παναθηναϊκό στα 29 του και κατάφερε σε 12 εμφανίσεις να πετύχει 5 γκολ και να βγάλει 6 ασίστ πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις και έχοντας συνθέσει μία τρομερή τριάδα με τους Βιγιαφάνεζ και Μπεργκ.
Ποσοστό: 7/9
[ads]
Πάμε να δούμε τώρα και τι έκαναν οι 12 παίκτες που αποχώρησαν την περσινή σεζόν από τον Παναθηναϊκό και κατά πόσο δικαιώθηκαν οι πράσινοι με τις αποχωρήσεις τους.
Σπύρος Ρισβάνης: Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα “εγκλήματα” του Παναθηναϊκού στην εποχή του Αναστασίου, αφού ο Ρισβάνης αποχώρησε ως ελεύθερος για τον Πανιώνιο με τον οποίο πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις.
Θανάσης Ντίνας: Μέτρια ήταν η παρουσία του Θανάση Ντίνα με τον Πλατανιά την φετινή σεζόν, δικαιώνοντας τους “πράσινους” για την αποδέσμευσή του.
Μαλντίν Ιμεράι: Ο Αλβανός μέσος αποχώρησε φέτος από τον Παναθηναϊκό για την σουηδική Ακρόπολις με την οποία μέτρησε 7 εμφανίσεις χωρίς γκολ, όντας μέτριος. Άλλη μία δικαίωση για τους ανθρώπους του “τριφυλλιού” που πήραν και κοντά στις 150.000 ευρώ από τροφεία.
Νέστορας Γκέκας: Απογοητευτική ήταν η παρουσία του Νέστορα Γκέκα στον Πανθρακικό την σεζόν που μας πέρασε, αφού μέτρησε μόλις 3 συμμετοχές με τους Θρακιώτες και η συνεργασία τους λύθηκε πριν το τέλος της σεζόν.
Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Ούτε στην Καλλονή κατάφερε να ξεχωρίσει ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος που μέτρησε 11 συμμετοχές την προηγούμενη σεζόν και δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του με τους “νησιώτες”.
Αλέξανδρος Ταμπάκης: Ο Ταμπάκης αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό για την αμερικάνικη Ατλάντα Γιουνάιτεντ, ωστόσο δόθηκε δανεικός στην Τσάρλεστον Μπάτερι όπου πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις.
Νίκος Καρέλης: Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησε με την Γκενκ ο Νίκος Κρέλης στο δεύτερο μισό της σεζόν 2015-16. Αναλυτικά σε 20 ματς είχε 11 γκολ και 3 ασίστ.
Σωτήρης Νίνης: Ακόμη ένας παίκτης του Παναθηναϊκού που πήγε στο Βέλγιο. Ο Σωτήρης Νίνης μεταγράφηκε ως ελεύθερος στην Σαρλεουά με την οποία έχει 2 γκολ και 5 ασίστ σε 5 μήνες.
Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος: Μόλις 3 συμμετοχές πραγματοποίησε με τον Αστέρα Τρίπολης ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος με την καριέρα του να έχει πάρει για τα καλά την κάτω βόλτα.
Χρήστος Μπούρμπος: Ελεύθερος είναι εδώ και πέντε μήνες ο Χρήστος Μπούρμπος που φαίνεται να είναι κοντά στην επιστροφή του στον ΟΦΗ.
Αμπντούλ Ατζαγκούν: Ο Νιγηριανός μέσος πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις στον 6μηνο δανεισμό του στον Λεβαδειακό (2 ασίστ) και κλήθηκε για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.
Χρήστος Δώνης: Τρεις συμμετοχές μέτρησε ο Χρήστος Δώνης στην ελβετική Λουγκάνο πραγματοποιώντας γενικότερα κακές εμφανίσεις με τους Ελβετούς.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Τόσο κόσμο θα έχει από Ελλάδα με Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια
- «Μπορεί να ακούσετε εξωφρενικά νούμερα - Θα κάνει τα πάντα ο Γιαννακόπουλος για Ναν»
- Παναθηναϊκός: Ανεβαίνει ο Οσμάν - Η απόφαση για το μέλλον του
- Παναθηναϊκός: Οι μελλοντικές ενέργειες και το μέλλον του Μίσιτς
- Τομαράς για Τσαγκαράκη: «Το πέναλτι τον κάνει στημένο»