Τα «ανοικτά μέτωπα» του Ζιλμπέρτο...

Τα «ανοικτά μέτωπα» του Ζιλμπέρτο...

Μετά το πρώτο …αναγνωριστικό διάστημα στο νέο του πόστο, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει σηκώσει τα μανίκια και έχει πιάσει δουλειά. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού καλείται να διαχειριστεί με επιτυχία πολλά …ανοικτά μέτωπα και να φέρει εις πέρας μια αποστολή αρκετά δύσκολη.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν …εντατικά. Ο Βραζιλιάνος βρήκε στο Τριφύλλι με εντελώς διαφορετική κατάσταση σε σχέση με αυτή που γνώριζε ως παίκτης του Παναθηναϊκού και φρόντισε να ενημερωθεί για ΟΛΑ.

[ads2]

Αρχικά πέρασε αρκετές ώρες μπροστά από μια …οθόνη και παρακολούθησε όλους τους αγώνες των Πράσινων σε Ελλάδα και Ευρώπη, προκειμένου να διαμορφώσει πλήρη εικόνα για το ρόστερ της ομάδας του. Συνομίλησε αρκετά με τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Αντρέα Στραματσόνι, έβαλε την …πινελιά του στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας του και πλέον προχωρά στην υλοποίηση του.

Ο Ζιλμπέρτο – πάντα σε συνεργασία με τον Στραματσόνι που έχει ενεργό ρόλο – έχει αναλάβει να ολοκληρώσει τις περισσότερες μεταγραφικές υποθέσεις που υπήρχαν στη λίστα του κλαμπ, αλλά και την ανεύρεση παικτών για τη νέα σεζόν. Στόχος των Πράσινων είναι να έχουν συμπληρωθεί τα περισσότερα κομμάτια του …παζλ, όταν θα αρχίσει η προετοιμασία της ομάδας στα τέλη Ιουνίου.

Ασφαλώς και ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου των Πράσινων θα χειριστεί προσωπικά– και λόγω …θέσης – το θέμα του αμυντικού χαφ, ενώ από τη Βραζιλία που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες κάνει τις επαφές του για ανανεώσεις, δανεισμούς και αποδεσμεύσεις. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο κύριος λόγος παραμονής του Κοτσόλη στον Παναθηναϊκό και κατάφερε να πείσει τον έμπειρο τερματοφύλακα να αρνηθεί τη δελεαστική πρόταση που είχε από αγγλικό σύλλογο. Παράλληλα είναι σε «ανοικτή γραμμή» με τους εκπροσώπους των Εσιέν, Σάντσεθ και Βέμερ και προσπαθεί να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό – και με το μικρότερο δυνατό κόστος – ένα δύσκολο κομμάτι που «καίει» το σύλλογο.

Όμως τα καθήκοντα του Ζιλμπέρτο δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά τα θέματα. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας έχει καταθέσει τις ιδέες του αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της Ακαδημίας του συλλόγου, έχει μελετήσει προσεκτικά το «Γ. Καλαφάτης» και έχει εισηγηθεί βελτιώσεις στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού, ενώ από τη νέα σεζόν θα «ενεργοποιηθεί» και στα αποδυτήρια, στοχεύοντας να γίνει ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος.

novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News