Σίγουρος για τον εαυτό του ο Ζιλμπέρτο

Σίγουρος για τον εαυτό του ο Ζιλμπέρτο

Σίγουρος για τον εαυτό του είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και δεν αμφιβάλλει πως θα τα καταφέρει και στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή που ανέλαβε προ ημερών στον Παναθηναϊκό.

«Σταμάτησα το ποδόσφαιρο μόλις την προηγούμενη σεζόν και ακόμα δεν έχω συνηθίσει να με αποκαλούν πρώην ποδοσφαιριστή. Απολαμβάνω κάθε στιγμή της καθημερινότητας. Έχω μία κατασκευαστική εταιρία, ένα ξενοδοχείο και ένα συμβουλευτικό γραφείο στη Βραζιλία.

[ads2]

Δεν ξέρω εάν θα ήθελα να γίνω προπονητής. Για να πετύχεις στην προπονητική πρέπει να το θέλεις πολύ και δεν έχω τέτοια επιθυμία. Ακόμα δεν άρχισα να κολλάω ένσημα ως στέλεχος. Πιστεύω ότι θα πάω καλά στο μάνατζμεντ, ως αθλητικός διευθυντής», δήλωσε σε μέσα της Μαλαισίας κατά την επίσκεψή του στη χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Όσο για τα ποδοσφαιρικά του επιτεύγματα και τη σπουδαία του διαδρομή, είπε: «Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα έπαιζα για τη Βραζιλία. Ήθελα να είμαι σίγουρος ότι θα αξιοποιούσα κάθε ευκαιρία που παρουσιαζόταν και προσπαθούσα πολύ σκληρά στην προπόνηση. Για πολλούς στη Βραζιλία, το ποδόσφαιρο είναι μοναδική διέξοδος. Είναι εύκολο να παίζεις, δεν χρειάζεσαι λεφτά να παίζεις και αν δεν έχεις μπάλα, φτιάχνεις μία. Εγώ στο παρελθόν συνήθιζα να φτιάχνω μία με πλαστικά. Η δική μου κατάσταση διέφερε σε σύγκριση με των περισσότερων. Εντάχθηκα σε μία ακαδημία και μετά έπρεπε να γυρίσω στη γενέτειρα μου για να δουλέψω. Απέχει πολύ από το ιδανικό», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Κάποιες φορές ήταν εύκολο να χάσεις τη συγκέντρωση σου, αλλά εγώ πάντα ήμουν προσηλωμένος και ήξερα τι ήθελα. Η πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο είναι διαφορετική. Δεν αφορά μόνο στο να έχεις μια καλή ζωή, να κυκλοφορείς με ακριβά αυτοκίνητα και να παίζεις το Σαββατοκύριακο. Όλα σχετίζονται με το πόσο θα προσπαθήσεις και να είσαι τυχερός εδώ και εκεί. Το 80% των ποδοσφαιριστών δεν παίρνουν πολλά χρήματα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News