Σοβαρότητα-Πλάνο-Πρεστίζ

Ο Αλαφούζος θέλει, ο Ζιλμπέρτο θα τον κρατήσει;

Αναμφίβολα, η πρόσληψη του μεγάλου Ζιλμπέρτο Σίλβα στο πόστο του τεχνικού διευθυντή αποτελεί την αφετηρία μιας νέας εποχής σε ό,τι αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου. Μηδενός εξαιρουμένου, οι φίλαθλοι του τριφυλλιού, στο άκουσμα της επιστροφής του άλλοτε αρχηγού της ομάδος, αλλά και της Σελεσάο, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους, γνωρίζοντας ότι ο Βραζιλιάνος πρωτίστως θα ανεβάσει το καταρρακωμένο προφίλ του συλλόγου στα ύψη.

Όπως και να το κάνουμε, αλλιώς είναι να εκπροσωπεί τον σύλλογο στην Uefa ο Ζιλμπέρτο… Επιπροσθέτως, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Ζιλμπέρτο το τελευταίο διάστημα και μετά το τέλος της πλούσιας ποδοσφαιρικής του καριέρας, δεν έμεινε ανενεργός, αποφασίζοντας να ασχοληθεί με τις παραφωνίες της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, προσβλέποντας στον εξορθολογισμό και την κάθαρσή της, προσεγγίζοντας ονόματα όπως ο Ρομπέρτο Κάρλος και ο Ροναλντίνιο. Οι κινήσεις του αυτές μαρτυρούν το όραμα του σπουδαίου πρώην ποδοσφαιριστή και αποδεικνύουν, αν μη τι άλλο, την διάθεσή του για δουλειά σε όλα τα επίπεδα.

[ads2]

Ας κατευθυνούμε τώρα σε μια άλλη παράμετρο της πρόσληψης Ζιλμπέρτο που δεν είναι άλλη από την μεθοδικότητα του Βραζιλιάνου. Ο ίδιος με τις χθεσινές του δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε, ότι θα προσπαθήσει σκληρά και μεθοδικά να ανταποκριθεί σε μια “τεράστια πρόκληση”,όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Βραζιλιάνος έχει καταστήσει σαφές στον Γιάννη Αλαφούζο εξαρχής ένα συγκεκριμένο πλάνο που θα αφορά την οργάνωση της ομάδος σε όλα τα επίπεδα. Η πληροφόρηση που έχουμε αφορά την πρόσληψη νέων σκάουτερ από τον Ζιλμπέρτο, ο οποίος θα επιχειρήσει να δικτυώσει τον Παναθηναϊκό περισσότερο στην Λατινική Αμερική, εξέλιξη που σίγουρα δεν μπορεί παρά να γεμίζει με αισιοδοξία τους φιλάθλους των πρασίνων.

Κλείνοντας, στην ζωή και δη στον αθλητισμό, εάν δεν ρισκάρεις δεν πρόκειται ποτέ να πετύχεις. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού ρισκάρει με τον Ζιλμπέρτο στον ρόλο τον Τεχνικού Διευθυντή, με δεδομένη την απειρία του Βραζιλιάνου. Όμως, ο χαρακτήρας, το όραμα, οι διασυνδέσεις, αλλά πάνω από όλα, η αγάπη του Ζιλμπέρτο για τον Παναθηναϊκό, έχουν δημιουργήσει αισιοδοξία και πίστη ότι ο “αόρατος τοίχος” θα πετύχει, όπως πέτυχε και σαν ποδοσφαιριστής.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News