Προκαλεί απορίες ο Στραματσόνι...

Προκαλεί απορίες ο Στραματσόνι...

Ο Αντρέα Στραματσόνι φέρεται να είπε στον Ντάνιελ Πράνιτς και στον Στέφανο Κοτσόλη ότι τους θέλει και τους δύο του χρόνου στον Παναθηναϊκό, κάνοντας μια πρώτη κρούση για την ανανέωση των συνεργασιών τους.

Διαχωρίζω την περίπτωση Κοτσόλη, αφού ο 35χρονος πέρα από την εμπειρία, είναι από τους λίγους που γνωρίζουν και σέβονται την ιστορία του Παναθηναϊκού. Οπότε η παραμονή του θα μπορούσε να είναι μια θετική παρουσία στα αποδυτήρια.

[ads2]

Όμως προσπαθώ ν’ αντιληφθώ με ποια κριτήρια «καίγεται» για να κρατήσει τον Πράνιτς; Μετά από μία πολύ μέτρια σεζόν και έχοντας δύο σαφώς πιο ορεξάτους στον πάγκο και στην εξέδρα. Τον Νάνο και τον Χουχούμη.

Εκτός εάν ο Ιταλός θέλει ως… μπακ απ τον Κροάτη, έτσι ώστε να «διώξει» τους Νάνο και Χουχούμη και να φέρει άλλο αριστερό μπακ.

Άλλωστε μέχρι στιγμής η συμπεριφορά του είναι λες και βρίσκεται στην Ίντερ του Μοράτι. Τότε (2012-13) που πήρε τα ηνία της ομάδας από τον ιδιοκτήτη των «νερατζούρι» και κατάφερε σε μια σεζόν να χρησιμοποιήσει 42 ποδοσφαιριστές και να οδηγήσει στην 9η θέση τους Μιλανέζους! Ότι να ‘ναι και όπως να ‘ναι.

Διότι με την ίδια λογική που προτείνει τώρα ν’ ανανεώσει τον Πράνιτς, με την ίδια λογική συμφώνησε στην επέκταση των συμβολαίων του Στάθη Ταυλαρίδη και του Νίκου Μαρινάκη!

Θυμίζω ότι ο πρώτος είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός το επέκτεινε για έναν ακόμη χρόνο.

O Έλληνας αμυντικός, ο οποίος τον Ιανουάριο έκλεισε τα 36 του χρόνια, είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι στα πλάνα του κατά τρία χρόνια μεγαλύτερου τεχνικού, παρ’ όλα αυτά έβαλε τη διοίκηση να υπογράψει ένα ακόμη συμβόλαιο. Το λες και… λεφτά για πέταμα!

Ακόμη πιο παράδοξη είναι η περίπτωση του Νίκου Μαρινάκη, ο οποίος επίσης είχε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη του Ιταλού το επέκτεινε για έναν ακόμη χρόνο. Ο 22χρονος αμυντικός πήρε κάποιες ευκαιρίες στα πρώτα παιχνίδια του Στραματσόνι, αφού ο Βέμερ ήταν τραυματίας και ο Μπούρμπος στο περιθώριο. Μάλιστα στο ματς με τη Βέροια (στον α’ γύρο) ήταν καλός, αλλά ο Ιταλός τον «έφαγε» για να δει τον Βέμερ.

Μέσα στο 2016 ο Μαρινάκης έχει μόλις δύο συμμετοχές και ήδη ακούγεται ότι οι «πράσινοι» αναζητούν μπακ απ για τον Τζιαντομένικο Μέστο, προκειμένου ο νεαρός αμυντικός να δοθεί δανεικός.

Δηλαδή για να καταλαβαινόμαστε, ο Παναθηναϊκός ανανέωσε έναν ποδοσφαιριστή που δεν τον υπολογίζει, για να τον δώσει δανεικό και στο τέλος της επόμενης σεζόν να είναι ελεύθερος!

Το είχα επισημάνει και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όταν ο Παναθηναϊκός έκανε εννέα μεταγραφές. Οι μεταγραφές είναι ωραίες για τους φιλάθλους, όσες και εάν κάνεις, αλλά μια ομάδα όταν λειτουργεί με τη λογική του «ότι να ‘ναι», στο τέλος γίνεται η Ίντερ του Στραματσόνι!

ΥΓ. Πάντως πέρα από τους Πράνιτς και Κοτσόλη, ο Στραματσόνι έχει πει σε όσους δεν έχει στα βασικά του πλάνα ότι τους υπολογίζει για του χρόνου!

sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News