"Πόλεμος" Μπεργκ-Σισέ!

"Πόλεμος" Μπεργκ-Σισέ!

Με τα γκολ που έβαλε απέναντι στον Πανθρακικό, ο Μάρκους Μπεργκ έφτασε τα 47 στη Σούπερ Λίγκα με τον Παναθηναϊκό.

Όσα είχε καταφέρει να πετύχει και ο Τζιμπρίλ Σισέ, που είχε κι αυτός τον ίδιο αριθμό τερμάτων.

[ads2]

Γι’ αυτό και γίνονται συγκρίσεις ανάμεσα στους δυο πολύ μεγάλους φορ που έχουν φορέσει τη φανέλα με το νο9 του Παναθηναϊκού.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ πέτυχε τα 47 γκολ του σε δυο σεζόν με τους «πράσινους», ενώ ο Μάρκους Μπεργκ διάγει την τρίτη χρονιά του στον Παναθηναϊκό και έπεται συνέχεια.

«Κερδίζει» ο Μπεργκ

Παρόλα αυτά, ο Σουηδός επιθετικός έχει καταφέρει να είναι πιο αποτελεσματικός από τον Σισέ. Παρότι χρειάστηκε περισσότερες σεζόν για να πετύχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων, ο Μπεργκ δεν έχει τόσο «γεμάτες» χρονιές όπως ο Γάλλος και παράλληλα του αρκούν πολύ λιγότερες τελικές προσπάθειες από ότι ήθελε ο Τζιμπρίλ για να πετύχει τα ίδια γκολ. Αν βέβαια εξετάσει κανείς συνολικά τι έχουν κάνει οι δυο, φαίνεται ξανά να… κερδίζει τη «μάχη» ο Μπεργκ. Ο Σουηδός έχει 103 γκολ σε 62 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Σισέ έχει 55 σε 89 ματς!

Ρυθμός.. ταλάντωσης πλεκτού
Όσο για τον ρυθμό σκοραρίσματος, αμφότεροι πετυχαίνουν 0.6 γκολ ανά αγώνα ή διαφορετικά αν προτιμάτε, 1 γκολ ανά 1.6 παιχνίδια! Επίσης, ο Σουηδός χρειάζεται λιγότερες τελικές προσπάθειες για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από ότι ο Σισέ. Συγκεκριμένα ο Μπεργκ, σκοράρει ένα γκολ ανά 4.3 τελικές προσπάθειες ενώ ο Γάλλος χρειαζόταν μια τελικά παραπάνω, ήτοι 5.3 για να στείλει τη μπάλα στο… πλεκτό! Αμφότεροι βέβαια, βοήθησαν τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό και ο Σουηδός παικταράς θα συνεχίσει να το κάνει για αρκετό καιρό ακόμα…

Leoforos.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News