"Καμπανάκι" για τα πλέι οφ

"Καμπανάκι" για τα πλέι οφ

Όποιος θέλει να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, θα αρκεστεί στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βέροιας, στην επιμονή των παικτών του Τριφυλλιού και στη θετική αντίδραση τους στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς και στην εξαιρετική παρουσία του Λέτο των δύο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το στόχο του και συνέχισε νικηφόρα – και με αρκετό άγχος- την πορεία του στο πρωτάθλημα, ωστόσο θα ήταν λάθος από τον Αντρέα Στραματσόνι, αν μείνει μονάχα στο …δέντρο νίκης. Γιατί υπήρχε ένα …δάσος λαθών στην ομάδα του, που προκάλεσαν προβληματισμό ενόψει των πλέι οφ.

[ads2]

Οι Πράσινοι έκαναν ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, με “βραχυκυκλωμένη” την αμυντική τους γραμμή και αρκετά λάθη από τους Σάντσεθ και Τελάντερ. Παράλληλα ήταν μεγάλο το κενό στον άξονα, τεράστιο το πρόβλημα στην επιθετική ανάπτυξη και σχεδόν ανύπαρκτη η παρουσία των Πράσινων στην αντίπαλη περιοχή, με μόλις μια τελική προσπάθεια σε 45 λεπτά!

Η αλλαγή του αρνητικού Μαμούτε με τον ορεξάτο Κλωναρίδη στο δεύτερο μέρος, έδωσε “πνοή” και ταχύτητα στην επίθεση του Παναθηναϊκού, ενώ η κίνηση – “κλειδί” του Στραματσόνι ήταν η επιλογή του Πέτριτς. Από τη στιγμή που μπήκε στο ματς ο έμπειρος Κροάτης και το Τριφύλλι απέκτησε στον άξονα έναν παίκτη που ήξερε τι να κάνει με τη μπάλα, οι Πράσινοι άρχισαν να παίζουν πιο ορθολογικά και μετέτρεψαν τη “φλύαρη” κατοχής μπάλας, σε έναν επιθετικό μονόλογο, με τον ποιοτικό Λέτο να δίνει τις λύσεις και τη νίκη στο φινάλε του αγώνα.

Ο Στραματσόνι έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες, όμως λίγοι την αξιοποίησαν… Ο …ρούκι Βλαχοδήμος ήταν αρκετά “τρακαρισμένος”, ο Μαμούτε φάνηκε ελάχιστα και στο τακτικό κομμάτι ήταν …αλλού, ο Λούντ δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου την ομάδα του και ο Εβανζελίστα είχε διάθεση, αλλά έκανε πολλά λάθη… Φανερή η έλλειψη ρυθμού από τους Σάντσεθ και Μπουμάλ, ο Τελάντερ ήταν ο αδύναμος κρίκος στην αμυντική γραμμή της ομάδας του, ενώ Μέστο και Νάνο φάνηκαν ελάχιστα. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον σχεδόν …μόνιμο MVP του Παναθηναϊκού, Ζέκα και δυναμικό come back στο σκοράρισμα από τον μαχητικό Λέτο, ο οποίος έκανε τη διαφορά στο ματς.

novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News