Σαν τουρίστας...

"Ξένο σώμα" από τον Παναθηναϊκό ο Εσιέν!

Ένα ντέρμπι (πόσω μάλλον με τον Ολυμπιακό) απαιτεί παίκτες έτοιμους να μπουν στο γήπεδο με το… μαχαίρι στα δόντια.

Ο Μάικλ Εσιέν προφανώς δεν είχε τέτοια διάθεση ή, για να ακριβολογούμε, είχε καμία απολύτως διάθεση!

[ads2]

Δεν ήταν μόνο η τραγική εικόνα και η μηδενική προσφορά του, απ’ τη στιγμή που μπήκε αλλαγή (71′), για να δώσει βοήθειες στο κράτημα της μπάλας και να αποφορτίσει την πίεση του Ολυμπιακού. Ηταν η συνολική συμπεριφορά του, που έμοιαζε άκρως… τουριστική (να μας συγχωρεί ο Γκανέζος, όσο παικταράς κι αν ήταν στα νιάτα του, αλλά έτσι έμοιαζε) με αποκορύφωμα το επεισόδιο που είχε με τον Αντρέα Στραματσόνι μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια.

Ο Ιταλός έκανε έντονες παρατηρήσεις στον Εσιέν γιατί δεν πήδηξε ψηλά και γρήγορα στη φάση του 2-1 του Ολυμπιακού (θεωρώντας πως είχε μεγαλύτερη ευθύνη απ’ τον Κουτρουμπή, γιατί είχε μέτωπο προς την μπάλα) και ο Αφρικανός του αντιμίλησε με πολύ άσχημο τρόπο. Και ουσιαστικά υπέγραψε ο ίδιος το «τέλος» της πορείας του στον Παναθηναϊκό.

Πέραν του παραπάνω περιστατικού, δεν νοείται σε ομάδα που μπαίνει για να παίξει ντέρμπι ο Εσιέν να μην εμφανίζεται ΚΑΝ στο ζέσταμα που κάνουν οι παίκτες πριν από τον αγώνα. Βασικοί και αναπληρωματικοί! Ολοι βγήκαν κανονικά, ο Γκανέζος όμως έμεινε στα… αποδυτήρια. Το «γιατί;» το ξέρουν ο ίδιος, ο Στραματσόνι και το υπόλοιπο ποδοσφαιρικό τμήμα. Αν π.χ. ο Εσιέν «στράβωσε» που δεν ήταν στο βασικό σχήμα και δεν βγήκε για να κάνει προθέρμανση, μένοντας μέσα. Διότι «ιατρικό» ζήτημα της τελευταίας στιγμής δεν υπήρξε.

Το θέμα είναι (όποιος κι αν ήταν ο λόγος που ο 33χρονος μέσος δεν βγήκε με την υπόλοιπη ομάδα) ΓΙΑΤΙ ο Στραματσόνι τον έβαλε στο ματς; Από έναν παίκτη που δεν σέβεται την ομάδα, το σύνολο κι όσους έχει δίπλα του, πώς τον ρίχνεις στον αγώνα όταν το ντέρμπι «καίει» κι ο ίδιος λίγη ώρα νωρίτερα σου έχει δείξει πως δεν του… καίγεται καρφί.

Και κυρίως με αυτήν την κίνηση τι είδους «μηνύματα» περνάς εν τέλει στην υπόλοιπη ομάδα; Ακρως αρνητικά. Οταν, μάλιστα, κρατάς στον πάγκο παίκτες που θα μπορούσαν να σου δώσουν πολύ περισσότερα (έστω ανασταλτικά, απ’ τη στιγμή που έχεις αποφασίσει να πας το ματς συντηρητικά) σε σχέση με τον νωχελικότατο -σε εκνευριστικό βαθμό- Μάικλ Εσιέν…

Senteagoal.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News