Θα μείνει ή θα φύγει ο Μπεργκ; Όλες οι απαντήσεις…

Θα μείνει ή θα φύγει ο Μπεργκ; Όλες οι απαντήσεις...

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής συμπλήρωσε 100 επίσημα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό σε όλες τις διοργανώσεις.

Και δεν υπάρχει ούτε ένας φίλος του «τριφυλλιού» που δεν θα ήθελε να ξαναδεί μια αντίστοιχη βράβευση και στα 200 και στα 300 ματς του Μάρκους Μπεργκ με την πράσινη φανέλα.

[ads2]

Ο ίδιος πάντως λίγο μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο σε ερώτηση για το αν θα φτάσει στο «200» (λόγω της όλης «κατάστασης» που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο) έκανε μια δήλωση αρκετά «θολή», βγάζοντας παράπονο για όλα όσα βλέπει εδώ και δυόμισι χρόνια. «Δεν ξέρω, δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτήν την κατάσταση γιατί είναι Πώς να το πω. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι πολύ δύσκολο. Για τον καθέναν είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπίζει όλα αυτά».

Ενα μίγμα εκνευρισμού, πικρίας και απογοήτευσης για τον Σουηδό φορ, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε δει ακόμη έναν διαιτητή (Στυλιαράς) να τον φτάνει στα όριά του και σε μια «εκρηκτική» διαμαρτυρία για το σκληρό (και ατιμώρητο) φάουλ που δέχθηκε στο 68′ από τον Κιβρακίδη (δεν δόθηκε ούτε καν η παράβαση), με αποτέλεσμα να δεχθεί εν τέλει ο ίδιος την 7η κίτρινη στη σεζόν. Από την παραπάνω δήλωση του Μπεργκ άνοιξε αμέσως το κουτί των καυτών ερωτημάτων, που εν πολλοίς βασανίζουν εδώ και καιρό (και) τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Θα μείνει ο Μπεργκ μετά το καλοκαίρι;». «Γιατί έχει πλέον τόσα νεύρα;». «Ψάχνεται να φύγει στην ομάδα;». «Τι κάνουν οι Αλαφούζος – Στραματσόνι γι’ αυτό;» κι άλλα πολλά που προβληματίζουν τους φίλους του «τριφυλλιού».

Το «Goal» επιχείρησε να ψάξει εις βάθος τις σκέψεις του Σουηδού για το μέλλον του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, μέσω ανθρώπων που τον γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθέναν. Και είναι σε θέση να σας μεταφέρει το πώς είναι αυτήν τη στιγμή ο ψυχισμός του Μπεργκ, ποιοι είναι οι δύο βασικοί προβληματισμοί του, ποια αυτά που τον «γεμίζουν» στην ομάδα (και δεν είναι και λίγα) και ποια αυτά που τον «χαλάνε», καθώς επίσης και το πώς διαχειρίζεται το θέμα η ηγεσία της «πράσινης» ΠΑΕ κι εν προκειμένω ο Γιάννης Αλαφούζος. Τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ είναι πολύ ενδεικτικά κι αποτελούν έναν καλό «χάρτη» για τις καλοκαιρινές εξελίξεις γύρω απ’ τον 29χρονο φορ, έχοντας πάντοτε υπόψη μας κάτι πολύ σημαντικό: Οι «ισορροπίες» μπορεί πάντα να ανατραπούν αναλόγως με το πώς θα πάει ο Μπεργκ με τη φανέλα της Σουηδίας στα τελικά του Euro 2016 στη Γαλλία!

ΔΕΝ «ΨΑΧΝΕΤΑΙ» ΝΑ ΦΥΓΕΙ
Τα παράπονα για τη διαιτησία και το ματς που τον «άλλαξε»

Δεδομένο Νο 1 και πολύ σημαντικό: Ο Μπεργκ δεν «ψάχνεται» ετούτη τη στιγμή να αποχωρήσει. Δεν είναι ούτε αισθάνεται «φευγάτος», μήτε έχει βάλει τους μάνατζέρ του να «ψαχτούν» στη μεταγραφική αγορά. Και σ’ αυτό οι ρεπορταζιακές πληροφορίες είναι κατηγορηματικές. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που τον απογοητεύουν, αλλά δεν τον έχουν φτάσει στο να πει «…ήρθε πλέον η ώρα να φύγω».

Ναι, τον «τρελαίνει» η συνολική κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Διαιτησία υπέρ του ενός, δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις, διαφορετική αντιμετώπιση όλων των υπολοίπων σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Και η όποια προσπάθεια των «πράσινων» για «ανατροπή» μέσα στο γήπεδο (όπως η περσινή) να χτυπάει στον… τοίχο (του συστήματος). Την πρώτη χρονιά δεν ασχολιόταν ή τέλος πάντων δεν ήθελε να ασχοληθεί και προσπαθούσε απλά να κοιτάει τη… δουλειά του. Οσο κι αν τον «ξένιζε» το «μηδέν κάρτες» που έγραφε η στατιστική των αντιπάλων αμυντικών στο 90% των αγώνων, την ώρα που τα πόδια του ήταν γεμάτα μελανιές απ’ το κλωτσίδι.

Αυτό που του «γύρισε» το μυαλό ήταν ο περσινός πολύ σοβαρός τραυματισμός του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό. Πάνω στα… ντουζένια του, μόλις τρεις μέρες μετά το καρέ που είχε πετύχει κόντρα στη Μίντιλαντ, ο Τομάς τον έσπρωξε ύπουλα μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής Δημήτρης Θάνος δεν έδειξε πέναλτι και κόκκινη κι ο Γάλλος αμυντικός έκανε μάλιστα και τον… νταή πάνω απ’ τον Μπεργκ που σφάδαζε απ’ τους πόνους της σπασμένης κλείδας του, ζητώντας του να μην κάνει… θέατρο. Η εικόνα αυτή τον κάνει ακόμη και σήμερα έξω φρενών, διότι ήταν μια «μικρογραφία» του ελληνικού ποδοσφαίρου, συμπυκνωμένη σε μια φάση.

Απ’ την ημέρα που επέστρεψε σε δράση, το «τριπάκι» της διαιτησίας είχε φωλιάσει πλέον μέσα του, λόγω (και) της ανησυχίας ενός νέου (ατιμώρητου) τραυματισμού που θα μπορούσε κατ’ επέκταση να τον αφήσει εκτός Euro. Το βίωσε σ’ ένα (μικρότερης έκτασης) déjà vu στο εφετινό ματς Κυπέλλου στην Πάτρα, όπου ο Χατζής τον κλάδεψε δις στην ίδια φάση, τραυματίστηκε δις στον δεξιό δικέφαλο (και ταλαιπωρήθηκε πολύ μετά), αλλά ο Σελίμος κάρτα ούτε που έβγαλε..

Ολο αυτό το περιέγραψε αναλυτικά κι ο Γιάννης Αλαφούζος στην προ εβδομάδος συνέντευξη Τύπου. «Ο Μάρκους έχει πειστεί όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν τον προστατεύουν οι διαιτητές, ότι μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά και να μην ανοίξει μύτη. Το ζείτε. Κακώς μερικές φορές εκνευρίζεται, προσπαθούμε να του εξηγήσουμε να είναι όσο πιο εγκρατής γίνεται, αλλά έχουν όλοι οι άνθρωποι τα όριά τους». Η ουσία είναι πως από ένα σημείο και μετά ο Σουηδός άρχισε να «ζοχαδιάζεται» πλέον ολοένα και πιο συχνά. Κι όχι μόνο έχει «στοχοποιηθεί», αφού υπάρχουν περιπτώσεις ορισμένων διαιτητών που «παίζουν» με το μυαλό του, αλλά ξεπερνάει τα όρια με μεγάλο ρίσκο. Με χαμένο τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό, όσο δεν συγκρατείται…

ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ»
«Μην τους δίνετε ευκαιρία να μας τιμωρήσουν ξανά»

Το δεύτερο που θλίβει τον Σουηδό είναι η αρρωστημένη εικόνα των επεισοδίων και της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κατάσταση που έχει «ακουμπήσει» και τον Παναθηναϊκό την τελευταία διετία. Διακοπές αγώνων, μηδενισμοί, τιμωρίες, χαμένοι βαθμοί, χαμένος κόπος και προσπάθεια μηνών… Το βράδυ του εφετινού ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό ο Μπεργκ ήταν κοντά στη φυσούνα όταν άρχισαν να μπαίνουν οπαδοί στο γήπεδο, μετά την ανακοίνωση ματαίωσης του αγώνα απ’ τον Παππά.

«Τρελάθηκε» κι άρχισε να μονολογεί δυνατά, επιστρέφοντας προς τα αποδυτήρια «…όχι, όχι, μην το κάνετε αυτό. Αφήστε μας να τους νικήσουμε ξανά μέσα στο γήπεδο. Μην τους δίνετε την ευκαιρία να μας τιμωρήσουν πάλι». «Χαλάστηκε» πολύ και έβγαλε το «παράπονό» του την επόμενη μέρα, μέσω τοποθέτησης στο Instagram, που δεν είχε διάθεση να χαϊδέψει τ’ αυτιά κανενός κι έφτανε ως την ΕΠΟ και την κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να ξεπερνάμε τα όρια, που κάνουν τους ανθρώπους να φοβούνται να πάνε στα παιχνίδια. Που κάνουν τους ανθρώπους να φοβούνται να φέρουν τα παιδιά τους ή τους αρνούνται την πρόσβαση στα ματς! Ο φόβος να χτυπήσεις ή να τραυματιστείς όταν είσαι σε ένα γήπεδο και βλέπεις ένα παιχνίδι δεν πρέπει να είναι λόγος για να μένεις στο σπίτι σου το έτος 2015. Ελπίζω ότι η κυβέρνηση και η ομοσπονδία θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα επιλύσουν αυτά τα προβλήματα, επειδή έχουν συμβεί πολλά τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να αρχίσουν από την κορυφή των δικών τους δομών». Λόγια αληθινά και στον… πόντο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ…

Exit mobile version