Η αλήθεια για την πτώση του Εσιέν

Η αλήθεια για την πτώση του Εσιέν

Στο ρεπορτάζ καταγράφεται μια δυσαρέσκεια των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού για τον Μάικλ Εσιέν, δίχως φυσικά να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται από τα επίσημα χείλη.

Άλλωστε μετά τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο, υπάρχει μια γενικότερη γκρίνια για τους ποδοσφαιριστές. Ακόμη και για
αυτούς που δεν έπαιξαν στο Περιστέρι…

[ads2]

Ωστόσο για την περίπτωση του Γκανέζου θα πρέπει να αναφέρουμε κάποια δεδομένα.

Ο Εσιέν μετά από μια μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με τραυματισμούς, υποτροπές, επεμβάσεις και εβδομάδες αποθεραπειών, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ενεκάδα του Παναθηναϊκού στις 21 Νοεμβρίου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σ” ένα παιχνίδι που δεν έγινε ποτέ.

Έτσι η πρώτη επίσημη συμμετοχή καταγράφηκε στις 28 Νοεμβρίου στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Εκ τότε ο Παναθηναϊκός έδωσε 15 παιχνίδια. Εννέα για το Πρωτάθλημα και έξι για το Κύπελλο.

Ο Γκανέζος αγωνίστηκε σε όλα στο Πρωτάθλημα και δεν αγωνίστηκε στα τρία από τα έξι στο Κύπελλο.

Δηλαδή σε διάστημα λιγότερο των 2,5 μηνών ο Εσιέν αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια, εκ των οποίων στα 12 βασικός (αλλαγή μπήκε με τη Ξάνθη) και στα 8 σε 90λεπτη συμμετοχή!

Είναι προφανές ότι πέρα από τις πρώτες εβδομάδες, όπου προφυλάχθηκε στα παιχνίδια του Κυπέλλου με Παναχαϊκή και Κέρκυρα, στη συνέχεια δεν υπήρχε καμία διαχείριση παίκτη με τόσο βεβαρυμένο ιατρικό παρελθόν και παρόν!

Έτσι η εικόνα ενός ποδοσφαιριστή που άρχισε να ανεβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι (όχι τόσο σε τρεξίματα) αλλά σε ποιοτική παρουσία στα ματς, σταμάτησε ξαφνικά, καθώς υπερφορτώθηκε με χρόνο συμμετοχής.

Ήταν η εβδομάδα με τα παιχνίδια με Λεβαδειακό, Ατρόμητο (Κύπελλο) και Πλατανιά, όπου παραδόξως αγωνίστηκε σε όλα. Εκ τότε κατέρρευσε…

Τουλάχιστον αυτό λένε οι αριθμοί…

 

 

 

esien11

 

esien22

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News