Ο Μπουμάλ «στριμώχνει» εφτά παίκτες για μια θέση!

Ο Μπουμάλ «στριμώχνει» εφτά παίκτες για μια θέση!

Η απόκτηση του Ολιβιέ Μπουμάλ από τον Παναθηναϊκό προσθέτει ένα πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια του Αντρέα Στραματσόνι, αφού ο Ιταλός θα έχει (επιτέλους) έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να ανταποκριθεί ως χαφ – εξτρέμ!

Άλλωστε μέχρι σήμερα προσπαθούσε να… βαφτίσει «πλάγιους», ποδοσφαιριστές που δεν το είχαν κάνει στο παρελθόν (Αμπέντ, Καλτσάς, Ζέκα), με αποτέλεσμα αυτή η τακτική να είναι δυσλειτουργική.

[ads2]

Εάν ο Καμερουνέζος αποδώσει τα αναμενόμενα, τότε ο Ιταλός τεχνικός θα βρει μια σημαντική λύση και συγχρόνως θα έχει έναν σημαντικό πονοκέφαλο. Διότι εφτά ποδοσφαιριστές θα διεκδικούν μία θέση…

Εάν θεωρήσουμε ότι στη μεσαία γραμμή ο Στραματσόνι χρησιμοποιεί μια τετράδα ποδοσφαιριστών, είτε σε διάταξη ρόμβου είτε σε διάταξη ευθείας, τότε οι τρεις από τις τέσσερις θέσεις κλειδώνουν από τους Εσιέν (αμυντικό χαφ), τους Μπουμάλ (δεξί χαφ εξτρέμ) και Ζέκα (δεύτερο χαφ).

Έτσι για τα αριστερά «στριμώχνονται» οι Πράνιτς, Αμπέντ, Λουντ, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν, Νίνης και Καλτσάς! Το παράδοξο και ενδεικτικό πόσο κακοφτιαγμένος είναι ο Παναθηναϊκός, είναι το γεγονός ότι ουδείς εξ αυτών είναι αριστερό χαφ εξτρέμ!

Φυσικά όλα αυτά είναι σχέδια επί χάρτου, αφού μέσα από τα παιχνίδια θα φανεί ποιους και σε ποιες θέσεις θα εμπιστεύεται ο Ιταλός τεχνικός.

sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News