Ετοιμάζει αλλαγές ο Στραματσόνι

Ετοιμάζει αλλαγές ο Στραματσόνι

Να ποντάρει ακόμη περισσότερο στο παιχνίδι από τα πλάγια έχει στο μυαλό του ο Αντρέα Στραματσόνι από το νέο έτος.

Είναι κάτι που προσπάθησε να κάνει σε σημαντικό βαθμό, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, θέλοντας οι παίκτες του να αγωνίζονται πιο πολύ από τα άκρα συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν. Δηλαδή, με την εποχή που ήταν ο Γιάννης Αναστασίου στο τιμόνι των «πράσινων». 

[ads2]

Ωστόσο, γνωρίζει ότι είναι πιο εύκολο να γίνει αυτό, με τον Ολιβιέ Μπουμάλ στη διάθεση του, ενός παίκτης που και ταχύτητα έχει και δημιουργία (έχει βγάλει ήδη έξι ασίστ και είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας της Super League). Άλλωστε και η επιλογή να πλαγιοκοπεί ο Μεντί Αμπέντ δεν βγήκε καθόλου και ο Αλγερινός έδειχνε να ‘ναι έξω από τα… νερά του. 

Ο Ιταλός τεχνικός σχεδιάζει να καθιερώσει στα επόμενα ματς το σύστημα 4-3-3 που θα μοιάζει αρκετά σε 4-3-2-1, όταν η ομάδα του θα αμύνεται και οι ακραίοι θα συγκλείνουν, προσπαθώντας να κλείσουν τους χώρους στον αντίπαλο. Φυσικά, δεν φεύγει εντελώς από το μυαλό του και το 4-4-2 που χρησιμοποίησε αρκετά στο ξεκίνημα του στο «τριφύλλι» και δεν αποκλείεται να το δούμε στη συνέχεια. Ωστόσο, σε… πρώτο πλάνο βρίσκεται το 4-3-3. 

Το χρησιμοποίησε και προ Μπουμάλ αυτό το σύστημα ο Ιταλός, αλλά αυτό οφειλόταν και στο γεγονός ότι απουσίαζε ο Μάρκους Μπεργκ. 

Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού θα επιστρέψουν στη δράση το απόγευμα (5μμ) της Δευτέρας, καθώς ακολουθούν τα ματς με Παναιτωλικό (4/1, 19:30) για το πρωτάθλημα και τον ΠΑΣ Γιάννινα (7/1, 15:00) για το Κύπελλο. Την ίδια ημέρα αναμένεται να επιστρέψει ο Γιάννης Αλαφούζος από το εξωτερικό, όπου βρίσκεται και θα ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του Καμερουνέζου άσου που αγωνιζόταν στον Πανιώνιο.

Sportfm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News