Μπουμάλ το... πολυεργαλείο!

Μπουμάλ το... πολυεργαλείο!

Ο Ολιβιέ Μπουμάλ είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Τάκη Φύσσα, Λεωνίδα Βόκολου απ’ το φινάλε της περασμένης σεζόν, όπου είχε επιδείξει εντυπωσιακή εξέλιξη στον Πανιώνιο, κλείνοντας τη χρονιά με 6 γκολ και 5 ασίστ σε 35 αγώνες.

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» ήθελαν να τον «τσεκάρουν» και στην εφετινή λίγκα (για να δουν εάν θα συνέχιζε στα ίδια επίπεδα ή το περσινό ήταν… φωτοβολίδα) κι απ’ τη στιγμή που ο Καμερουνέζος συνέχισε τις υψηλές… πτήσεις στην «πλατεία» (7 ασίστ και 4 γκολ ως τώρα), συζήτησαν προ δύο εβδομάδων την περίπτωσή του με τον Αντρέα Στραματσόνι.

[ads2]

Ο Ιταλός κάθισε και είδε στο βίντεο όλα τα εφετινά παιχνίδια του Μπουμάλ με τον Πανιώνιο (κάτι που ούτως ή άλλως κάνει κάθε εβδομάδα με τον αναλυτή Βιτσένσο Σάσο) και τον πέρασε από ακτίνες… Χ. Λίγα 24ωρα αργότερα, ο «Στράμα» έδωσε το «ΟΚ» στους δύο διευθυντές του Παναθηναϊκού για να «τρέξουν» τη μεταγραφή, αφού διαπίστωσε πως ο 26χρονος άσος έχει στοιχεία που απουσιάζουν απ’ το υπάρχον ρόστερ, όπως η ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός, η εκρηκτικότητα, η ταχύτητα, το σουτ έξω απ’ την περιοχή και η ικανότητά του να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του στην επίθεση. Ο Στραματσόνι μάλιστα έχει καταλήξει ήδη στο πλάνο με το οποίο θα αξιοποιήσει αγωνιστικά τον Μπουμάλ, που θα ενσωματωθεί απ’ την Τρίτη κιόλας στις προπονήσεις του «τριφυλλιού».

Ως παίκτης που παίζει κυρίως στη γραμμή, ο Καμερουνέζος δίνει την πολυτέλεια στον 39χρονο να εδραιώσει συστήματα με ακραίους. Δηλαδή το 4-3-3 (με τον Μπουμάλ δεξιά και τον Καρέλη αριστερά του Μπεργκ) και το 4-2-3-1, όπου ο 26χρονος άσος θα παίζει δεξιά, ο Καρέλης αριστερά κι ένας εκ των Αμπεΐντ, Ατζαγκούν θα είναι «ελεύθερος» πίσω απ’ τον Σουηδό. Στα δύο παραπάνω συστήματα, βεβαίως, ο Μπουμάλ μπορεί να αγωνιστεί αντίστοιχα και στο αριστερό άκρο, αν και, όπως έχει διαπιστώσει (και) ο «Στράμα», ο Καμερουνέζος «λειτουργεί» καλύτερα όταν παίζει με «ανάποδο» πόδι στην πλευρά. Ενα άλλο σύστημα, στο οποίο μπορεί να έχει θέση βασικού ο «Μπουμ», είναι το 4-3-2-1, με έναν δεύτερο μεσοεπιθετικό ή τον Καρέλη πίσω απ’ τον Μπεργκ. Αντίθετα, δύσκολα θα τον δούμε σε «ρόμβο», καθώς δεν έχει τα χαρακτηριστικά για να παίξει ούτε ως επιτελικός μέσος, ούτε ως εσωτερικός χαφ.

[ “Goal” ]

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News