Τα... μαθήματα του Στραματσόνι

Τα... μαθήματα του Στραματσόνι

Δύο εναλλακτικούς τρόπους πίεσης προς τον αντίπαλο με στόχο το κλέψιμο της μπάλας δούλεψε στη σημερινή προπόνηση στο Κορωπί ο Ιταλός τεχνικός.

Ιδαίτερα αλλά και ομαδικά μαθήματα πρέσινγκ έκανε στους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Αντρέα Στραματσόνι στην προπόνηση της ομάδας στο “Γεώργιος Καλαφάτης” το απόγευμα της Παρασκευής.

[ads2]

Ο Ιταλός τεχνικός κατανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος (περί τη μία ώρα!) στον τρόπο με τον οποίο θέλει να πρεσάρει η ομάδα προκειμένου να εγκλωβίζει τον αντίπαλο και να τον οδηγεί στο λάθος, διατηρώντας ταυτόχρονα τη σωστή οργάνωση και τη συνοχή των γραμμών της.

Ο Στραματσόνι εφάρμοσε συγκεκριμένα δύο διαφορετικούς τρόπους πρέσινγκ που είχαν μεν ίδιο στόχο (το κλέψιμο της μπάλας και τη γρήγορη μετάβαση προς την επίθεση) αλλά διαφορετικό χώρο εφαρμογής.

Για να του πούμε πιο απλά, αρχικά οι Πράσινοι δούλεψαν στην πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα, από το τελευταίο τρίτο του γηπέδου, και με του αμυντικούς του Παναθηναϊκού να βρίσκονται στο κέντρο του γηπέδου.

Και κατόπιν στην πίεση στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου, με το πρέσινγκ να ξεκινά λίγα μέτρα πριν τη μεσαία γραμμή.

sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News