Παρασκήνιο με Πράνιτς. Γι΄αυτό έμεινε εκτός αποστολής

Παρασκήνιο με Πράνιτς. Γι΄αυτό έμεινε εκτός αποστολής

[ads]

Όλη την εβδομάδα έγινε πολύ κουβέντα για την πιθανότητα παρουσίας του Ντάνιελ Πράνιτς στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είτε ως αριστερό μπακ είτε ως αριστερό χαφ.

[ads]

Μάλιστα μόλις κόπηκε από την Εθνική Κροατίας και το φιλικό της Τρίτης με τη Ρωσία υπήρχε σχετική ανησυχία για την κατάστασή του.

Μετά την ανακοίνωση της αποστολής του Παναθηναϊκού από τον Αντρέα Στραματσόνι, οι «πράσινοι» ενημέρωσαν ότι ο αποκλεισμός του Πράνιτς έχει να κάνει με την ασάφεια του κανονισμού!

To SPORTIT αναζήτησε τον κανονισμό αγώνων ποδοσφαίρου και βρήκε το εξής:

Στη σελίδα 39 ο ΚΑΠ αναφέρει τα εξής: Ποδοσφαιριστής ο οποίος αποκλείσθηκε από Εθνική ομάδα, λόγω τραυματισμού ή ασθενείας του, δεν δύναται να μετάσχει σε αγώνα της ομάδας του πριν από την παρέλευση οκτώ (8) ημερών από τον αγώνα της Εθνικής ομάδας στον οποίο δεν συμμετείχε για την πιο πάνω αιτία, χωρίς να υπολογίζεται η ημέρα του αγώνα της Εθνικής.

Η τυχόν συμμετοχή του είναι αντικανονική και τιμωρείται και αυτεπάγγελτα από τη διοργανώτρια. Εξαιρούνται οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν με την ομάδα τους, λόγω τραυματισμού ή ασθένειας, σε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, αμέσως προηγούμενου από τον αγώνα της Εθνικής».

Σε ότι αφορά τις ημέρες, εννοείται ότι το οκταήμερο δεν παρήλθε, αφού το φιλικό της Κροατίας ήταν την Τρίτη…

Ποια είναι η ασάφεια που επικαλείται ο Παναθηναϊκός; Ο λόγος του αποκλεισμού του Πράνιτς! Διότι για να τιμωρηθεί ο αθλητής θα πρέπει η Ομοσπονδία της Κροατίας να επιβεβαιώσει ότι «κόπηκε» για λόγους τραυματισμού και όχι για λόγους τακτικής.

Οπότε οι «πράσινοι» έπρεπε να επικοινωνήσουν με την Κροατική ομοσπονδία, να εξασφαλίσουν εγγράφως ότι δεν κόπηκε για ιατρικούς λόγους, αλλά για λόγους τακτικής και κατόπιν να επικοινωνήσουν με την ΕΠΟ.

Δεν το έκαναν, οπότε το θέμα όντως έμεινε ασαφές…

sportit

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News