Στο... μυαλό του Στραματσόνι

[ads]

Οι σκέψεις του Αντρέα Στραματσόνι για το ντέρμπι, οι σίγουροι για την εντεκάδα και οι θέσεις που είναι υπό διεκδίκηση.

[ads]

Κατά την διάρκεια της παρουσίασής του, ο Αντρέα Στραματσόνι εμμέσως πλην σαφώς, ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί με το 4-4-2 και τις παραλλαγές του, όσο θα είναι αυτός στον πάγκο της ομάδας. Κάτι που επιβεβαίωσε και στο φιλικό του Σαββάτου με τον Λεβαδειακό όπου παρέταξε τους «πράσινους» με την κλασσική έκδοση του συγκεκριμένου συστήματος, με τι τρεις γραμμές του δηλαδή, στην ευθεία.

Μπαίνοντας λοιπόν σε εβδομάδα ντέρμπι και με δεδομένο οτι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής άλλα δείγματα σχετικά με τις επιλογές που θα κάνει ο Ιταλός τεχνικός για το ματς με τον Ολυμπιακό, μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν. Κάποιες θέσεις βέβαια έχουν σίγουρους κατόχους, κάποιες άλλες ακόμα είναι προς διεκδίκηση, ενώ το τοπίο θα γίνει πιο ξεκάθαρο όταν επιστρέψουν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές από τις υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες.

Αυτό πάντως που μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά είναι πως τα 8/11 του «τριφυλλιού» που θα μπει το Σάββατο στις 19:30 στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, έχουν ήδη καθοριστεί. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Λουκ Στιλ, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελούν οι Σέρχιο Σάντσεθ και Στάθης Ταυλαρίδης, με τον Νάνο να είναι αριστερά τους.

Από εκεί και πέρα στον άξονα ο Τάσος Λαγός θα έχει σίγουρα θέση βασικού, με τον Κάρλος Ζέκα είτε να παίζει δίπλα του, είτε στην δεξιά πλευρά, όπως χρησιμοποιήθηκε κόντρα στον Λεβαδειακό. Τέλος, το επιθετικό δίδυμο του Μάρκους Μπεργκ με τον Νίκο Καρέλη δεν πρόκειται να αλλάξει.

Άρα όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, υπάρχουν 3 θέσεις στην εντεκάδα που, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, φαίνεται να ψάχνουν κατόχους. Αυτή του δεξιού μπακ και οι δύο στον χώρο του κέντρου. Για αυτή που θα πλαισιώσει τους Ταυλαρίδη, Σάντσεθ και Νάνο υπάρχουν οι υποψηφιότητες του Γιενς Βέμερ και του Νίκου Μαρινάκη, με τον Γερμανό να έχει σαφέστατο προβάδισμα.

Όσον αφορά τις άλλες δύο τώρα, τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά… Για την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής «παίζει» ο Βίκτορ Κλωναρίδης, ο οποίος δείχνει καλά στοιχεία όποτε παίζει πλάγια, ο Αμπντούλ Ατζαγούν, ο οποίος σκόραρε στο φιλικό του Σαββάτου και μπορεί να φανεί χρήσιμος στο πρεσάρισμα του αντιπάλου, αλλά και ο Ρόμπιν Λουντ.

Τέλος, για την άλλη θέση, όλα θα εξαρτηθούν από την θέση που θα χρησιμοποιηθεί ο Κάρλος Ζέκα. Θα παραμείνει στην δεξιά πλευρά, όπως το Σάββατο ή θα πάει δίπλα από τον Τάσο Λαγό, προκειμένου ο Αντρέα Στραματσόνι να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα πνευμόνια του και την εξαιρετική ικανότητα που έχει στην κατοχή της μπάλας;

Στην πρώτη περίπτωση, υπάρχει η επιλογή του Ρόμπιν Λουντ που έπαιξε σε αυτή την θέση το Σάββατο, του Χρήστου Δώνη και του Γιώργου Κουτρουμπή που μπορεί να δώσει λύσεις ανασταλτικά.

Αν όμως εκεί παίξει ο Πορτογάλος αρχηγός του Παναθηναϊκού, τότε για την δεξιά πλευρά υπάρχει ο Νίκος Καλτσάς, ο Σωτήρης Νίνης και ο Βίκτορ Κλωναρίδης…

Πηγή: Gazzetta

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News