Η παρουσίαση του Στραματσόνι

[ads]

Ο Αντρέα Στραματσόνι θεωρεί βήμα μπροστά τον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός ζήτησε χρόνο και τόνισε πως έχει τις δικές του ιδέες ως προπονητής: «Η επίθεση φέρνει τα εισιτήρια και η άμυνα τα πρωταθλήματα»!

[ads]

Ο Αντρέα Στραματσόνι εδώ και μερικές μέρες είναι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του Παναθηναϊκού με τον Ιταλό προπονητή να παρουσιάζεται σήμερα από την πράσινη ΠΑΕ.

Ο πρόεδρος Γιάννης Αλαφούζος άνοιξε την παρουσίαση, λέγοντας για τον Αντρέα Στραματσόνι: «Είναι ένας νέος άνθρωπος με εμπειρίες. Θα μπορέσει να εμφυσήσει την φιλοσοφία της ομάδας με νεαρούς παίκτες. Πρέπει να αναδείξουμε δικούς μας ποδοσφαιριστές για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Είμαι πολύ χαρούμενος, αισθάνομαι ασφάλεια και χαρά και εύχομαι καλή τύχη».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Τάκης Φύσσας, λέγοντας:  «Εξαρχής θέλω να πει ευχαριστώ στον Γιάννη Αναστασίου και να του ευχηθώ καλή συνέχεια. Εύχομαι στον Στραματσόνι να έχει δύναμη, πίστη για το πρότζεκτ που έχουμε. Καταλαβαίνουμε πως η επιλογή έγινε βάση του πρότζεκτ και της φιλοσοφίας αλλά και επειδή ταίριαζαν η άποψη μας. Εχει πάθος για δουλειά, είναι  εργατικός, έχει δουλέψει σε ενα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Θα τον στηρίξουμε στη δουλειά που θα κάνει και εύχομαι να έχει επιτυχία με τον Παναθηναϊκό».
Ο Λεωνίδας Βόκολος με τη σειρά του είπε: «Κι εγώ ευχαριστώ τον Αναστασίου για το διάστημα που ήταν εδώ και θέλω να καλωσορίσω τον Στραματσόνι. Ηταν πολύ κοντά στο προφίλ μας και στο πρότζεκτ, είμαστε χαρούμενοι που είναι εδώ και θα έχει τη στήριξη  όλων μας. Γνωρίζει πολύ καλά και ξέρει ποιος είναι ο Παναθηναϊκός».

Ο 39χρονος Στραματσόνι ανέφερε:

«Θέλω να πω και πάλι ευχαριστώ στον πρόεδρο και τον διευθυντή που με επέλεξαν Με ήθελαν πραγματικά πολύ. Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια, αλλά μόνο η δουλειά. Εχω έρθει σε ένα μεγάλο σύλλογο με παράδοση, φιλάθλους και ενα πάθος που χαρακτηρίζει το σύνολο του συλλόγου. Γενικά είμαι περήφανος που είμαι εδω. Όπως είπα και πριν λίγο, όχι λόγια μόνο δουλειά».

Στη συνέχεια, έγιναν ερωτήσεις στον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού για το σύστημα που θα παίξει: «Είναι διαφορετικό όταν ένας προπονητής έρχεται στο μέσο της σεζόν. Εχω τις δικές μου ιδέες, σέβομαι τον προηγούμενο προπονητή και εχω σεβασμό σε όλους. Εχω τις δικές μου ιδέες και προσπάθησα να περάσω κάποια πράγματα στους παίκτες. Οι διευθυντές ήταν πολύ κοντά μας αυτές τις μέρες. Θα παίζουμε με δύο επιθετικούς και 4 αμυντικούς. Το σίγουρο είναι πως χρειαζόμαστε χρόνο».

Για το ντεμπούτο του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Η πρώτη μας αγωνιστική θα είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ίσως η πιο σημαντική αναμέτρηση της χρονιάς. Ξέρω για την επιθυμία όλων των οπαδών μας. Ξέρω τι συνέβαινε και στη Ρώμη και το Μιλάνο. Όταν πήγα με τον πρόεδρο στο γήπεδο. Το φαντάστηκα γεμάτο. Όλοι θέλουν να αποτελούν κομμάτι μίας τέτοιας αναμέτρησης. Δεν έχω προλάβει να μπω στη φιλοσοφία αυτού του ματς, όμως λατρεύω να είμαι μέρος τέτοιων ματς».

Για το τι να περιμένουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού: «Βρήκα μία ομάδα συγκεκριμένη. Αυτό το διάστημα κάνουμε προπονήσεις χωρίς τους πέντε διεθνείς  και κάνουμε προπονήσεις με παιδιά από την ομάδα Νέων. Προσπαθούμε σε αυτό το μικρό χρονικό διάσημα να προετοιμαστούμε για την αναμέτρηση. Δε θα ήθελα πριν μιλήσω να μάθω την ομάδα και να κατανοήσω την φιλοσοφία της. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τους διευθυντές που με ενημερώνουν για τα πάντα. Η τελευταία λέξη όμως ανήκει σε εμένα. Θέλω να κατανοήσω πλήρως ορισμένα πράγματα και μετά να μιλήσουμε».

Για τι υπόσχεση δίνει: «Θέλω να πω ότι μου έδειξαν απόλυτη εμπιστοσύνη οι διευθυντές και ο πρόεδρος. Οφειλω να ανταποδώσω. Θέλω να εργαστώ με καλύτερο δυνατό τρόπο και προτιμώ να κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ, να βελτιωθούμε και να περάσουμε τις ιδέες μου στην ομάδα».

Για τον Μικαέλ Εσιέν: «Είναι ένας διάσημος παίκτης. Τον ήξερα από το Μιλάνο και τον είχα αντιμετωπίσει με την Ίντερ. Όντως το καλοκαίρι ήταν μία από τις καλύτερες μεταγραφές του συλλόγου. Χρειάζεται να έχουμε μία προσεκτική προσέγγιση. Εγώ θα λαμβάνω υπ’ όψιν τις αναφορές που έχω από το ιατρικό επιτελείο και τα όσα μου λέει ο ίδιος. Έχει βγάλει τις τελευταίες προπονήσεις. Είναι ένας έμπειρος παίκτης, που ξέρει πολύ καλά το σώμα του. Θα πρέπει να δείξουμε υπομονή, να μην πιέσουμε καταστάσεις και μέρα με τη μέρα να ανεβάζει εκείνος ρυθμό».

Για το προφίλ του: «Είμαι ένας νέος  προπονητής και στάθηκα τυχερός έχοντας 100 παρουσίες στο πρωτάθλημα Ιταλίας και στο Europa League. Αυτό είναι μεγάλη εμπειρία για έναν 38χρονο προπονητή. Για μένα είναι βήμα μπροστά ο Παναθηναϊκός. Εχω εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ και οι φιλοσοφίες με την ομάδα είναι συμβατές. Η ομάδα είναι μείγμα με νέους παίκτες με μέλλον και έμπειρους παίκτες που λειτουργούν ως ηγέτες. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μόνο το παρόν και το μέλλον μου είναι στον Παναθηναϊκό».

Για τον Κονέ και τον Καρνέζη: «Mε πήραν τηλέφωνο και μου ευχήθηκαν καλή τύχη. Συμπαθώ και τους δύο παίκτες. Όσον αφορά την επιστροφή του Καρνέζη, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον πρόεδρο και εγώ ξέρω ότι τον θέλει η Ουντινέζε. Το ιταλικό πρωτάθλημα έχει γεμίσει από Έλληνες παίκτες όπως ο Μόρας, ο Μανωλάς, ο Φετφατζίδης, ο Κονέ και ο Καρνέζης. Όλοι τους αποδεικνύουν πως έχει ανέβει το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Δεν είναι προσωπικό. Θα ήθελα να μιλήσω για τον αγώνα όταν πλησιάζει η ημερομηνία του».

Για το σύστημα που θα  χρησιμοποιήσει στο ντέρμπι: «Δεν ξέρω. Σας ζητάω συγγνώμη, επειδή είναι πολύ πρώιμο να απαντήσουμε. Λείπουν αρκετοί διεθνείς. Θέλω να τους δω, να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε μία χειραψία και μετά να μιλήσουμε για το ντέρμπι».

Για τον κορμό της ομάδας και τους Ελληνες παίκτες: «Εχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες παίκτες.Ο κορμός της ομάδας οφείλει να αντανακλά το έθνος της πόλης, των κατοίκων και γενικότερα του συλλόγου. Προέρχομαι από τη Ρώμη που έχει παράδοση να βγάζει ηγέτες. Ο κορμός στον Παναθηναϊκό θα αντανακλά αυτή τη νοοτροπία. Είμαστε σε στάδιο διεθνοποίησης, ωστόσο στα αποδυτήρια το κύριο μερος να εκφράζει τη νοοτροπία των κατοίκων της πόλης που προέρχεται η ομάδα.

Για την φιλοσοφία του που έχει ως τακτική: «Όπως λέμε και στην Ιταλία, η επίθεση φέρνει τα εισιτήρια και η άμυνα τα πρωταθλήματα».

Για το μήνυμα του στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Έχω μεγάλο σεβασμό για την κατάσταση που βρήκα εδώ. Κάποιες φορές οι ομάδες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Θα ήθελα τη στήριξη των οπαδών για να μπορέσουμε να τους δώσουμε χαρά. Αυτό όμως θα συμβεί αν θα δώσουμε εμείς το 100% του εαυτού μας».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News