Οι πρώτες... απαιτήσεις του Στραματσόνι

Η πρώτη προπόνηση Στραματσόνι (pics)

[ads]

Η ομιλία του Αντρέα Στραματσόνι στην πρώτη του προπόνηση στο Κορωπί, οι εντυπώσεις που άφησε, ο “βασικός” Εσιέν και η ανάπτυξη στο 4-4-2.

[ads]

“Το πρώτο πράγμα που θέλω να σας πω είναι ότι δεν θέλω να κάνω άμεσα πολλές αλλαγές στην ομάδα. Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ τη δουλειά του προηγούμενου προπονητή σας. Θα προσπαθήσω να περάσω κάποια πράγματα που αφορούν στη φιλοσοφία μου, σιγά-σιγά, αλλά γνωρίζετε ότι είναι δύσκολο να ανατρέψεις πολλά πράγματα μέσα στη διάρκεια της σεζόν όπως θα μπορούσες το καλοκαίρι. Η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο, έχει βέβαια πολλά περιθώρια και θα προσπαθήσουμε με τη δουλειά να βελτιωθούμε. Σιγά σιγά θα γνωριστούμε καλύτερα, θα σας μάθω και θα με μάθετε καλύτερα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός προπονητής.

Στην προπόνηση που ακολούθησε η βασική του εντολή αφορούσε στην ανάπτυξη και δη στους (δύο) αμυντικούς μέσους που χρησιμοποίησε στην τακτική. “Θέλω καλές πάσες και τη μπάλα μπροστά, όχι πίσω…” ήταν η μόνιμη επωδώς του δίχως πάντως να κάνει πολλές διακοπές και έχοντας ως “κανόνα” τις μάξιμουμ δύο επαφές με τη μπάλα!

Η διάταξη είχε τέσσερις στην άμυνα, τέσσερις στο κέντρο και δύο στην επίθεση (4-4-2 στην ευθεία), με τον Εσιέν όχι μόνο να λαμβάνει μέρος σε φουλ ρυθμούς αλλά να είναι και στους θεωρητικά βασικούς “κόφτες” (με παρτενέρ τον Ζέκα) αν και οι ομάδες ήταν “μπερδεμένες” και για παράδειγμα ο Λαγός τοποθετήθηκε σε θέση δεξιού χαφ.

Το διπλό έγινε στο μισό γήπεδο και η ένταση ήταν πολύ υψηλή προφανώς επειδή άπαντες ήθελαν να κάνουν καλή εντύπωση στο νέο προπονητή.

Γενικώς ο Στραματσόνι παρουσιάστηκε πολύ σοβαρός προς τους παίκτες, αρκετά οργανωτικός και με λιγότερες “φωνές” και διακοπές στο πρόγραμμα σε σχέση με τον Αναστασίου. Να σημειωθεί ότι στο προπονητικό τιμ παρέμειναν ο Νταβίντ Μέντες αλλά και ο γυμναστής τερματοφυλάκων Βαγγέλης Λάππας.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΠΡΩΤΗ” ΤΟΥ ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ

sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News