Γι’ αυτό κατέληξε στον Παούνοβιτς

[ads]

Ο Σέρβος Βέλικο Παούνοβιτς είναι το πρόσωπο στο οποίο κατέληξε η διοίκηση του Παναθηναϊκού για τον αντικαταστάτη του Γιάννη Αναστασίου στην άκρη του «πράσινου» πάγκου, έχοντας φτάσει σε επίπεδο καταρχήν συμφωνίας με τον 38χρονο τεχνικό. Κι εάν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, σήμερα το μεσημέρι θα έρθει στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις και τις υπογραφές.

[ads]

Ο Παούνοβιτς αποτελεί καθαρά προσωπική επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου, που έκρινε πως καλύπτει όλα όσα έψαχναν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για τον επόμενο προπονητή της ομάδας. Αποτελεί βεβαίως μία κίνηση πολύ μεγάλου ρίσκου και ένα καινούργιο «στοίχημα», δεδομένου ότι δεν έχει εργαστεί ποτέ σε σύλλογο. Κι εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία μαζί του, θα έρθει σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για το «τριφύλλι», που απαιτεί συνολικά δύσκολους χειρισμούς για να βρει η ομάδα την αγωνιστική (και όχι μόνο) ισορροπία της. Οι εξαιρετικές συστάσεις που τον συνοδεύουν ωστόσο, αλλά και η πολύ καλή δουλειά που επέδειξε στις μικρές εθνικές ομάδες της Σερβίας την τελευταία τριετία (με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20 τον περασμένο Ιούνη) τον ανέβασαν εξαρχής στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων.

Το πρώτο ερώτημα είναι το πώς κατέληξε ο Παναθηναϊκός -κι εν προκειμένω ο ίδιος ο Αλαφούζος- στον νεαρό Σέρβο τεχνικό… Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», βλέποντας πως το κλίμα για τον Αναστασίου ήταν πλέον πολύ «βαρύ», άρχισε να «ψάχνεται» διακριτικά για την επόμενη μέρα. Ζήτησε λοιπόν από ένα φιλικό του πρόσωπο εκτός ομάδας (που ζει στο εξωτερικό), που έχει διευρυμένες ποδοσφαιρικές γνώσεις, να του προτείνει κάποιες περιπτώσεις προπονητών που θα ταίριαζαν με το προφίλ της ομάδας.

Το όνομα του Παούνοβιτς ήταν στην κορυφή αυτής της μικρής λίστας που δόθηκε προς τον πρόεδρο του «τριφυλλιού», με την επισήμανση πως «είναι ένας απ’ τους πλέον εξελίξιμους προπονητές της νέας γενιάς». Ο Αλαφούζος το συγκράτησε στην άκρη του μυαλού του κι όταν άρχισαν να «τρέχουν» οι εξελίξεις με τον Αναστασίου, μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, έβαλε το όνομα του Σέρβου στο… τραπέζι. Ζητώντας παράλληλα απ’ τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο να δουν κι άλλες περιπτώσεις προπονητών, με σαφή οδηγία «να είναι νεαρής ηλικίας, με προοπτική και φιλοδοξία και όχι… ξεζουμισμένοι».

Στη λίστα προστέθηκαν άλλοι 2-3 τεχνικοί (για τους οποίους είχε γίνει σχετική προεργασία ως προς τη συλλογή πληροφοριών), όμως ο Παούνοβιτς διατηρήθηκε στην κορυφή των «πράσινων» επιλογών, με τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό να ξεκινούν τις επαφές μαζί του και να «τρέχουν» την υπόθεση, η οποία θα «κλειδώσει» με τη σημερινή άφιξη του Σέρβου.

«Επικοινωνία» και αποδυτήρια

Τι άλλο βλέπουν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» στον Παούνοβιτς; Πέραν των υψηλών γνώσεών του (παρά το νεαρό της ηλικίας του), της απόλυτης αφοσίωσης στη δουλειά και του κινήτρου που έχει να αναδείξει την καριέρα του μέσω του Παναθηναϊκού, ο Σέρβος είναι τρομερά επικοινωνιακός σαν άνθρωπος και δίνει πολύ μεγάλο βάρος στο να έχει «νοικοκυρεμένα» τα αποδυτήριά του. Ενα κομμάτι στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλα «θέματα» απ’ το ξεκίνημα της εφετινής σεζόν, όπου φάνηκε να χάνεται το δέσιμο ανάμεσα σε παίκτες και τεχνικό τιμ. Και πρέπει να «γιατρευτεί» άμεσα, για να γίνουν εν συνεχεία με μεγαλύτερη ηρεμία οι αγωνιστικές… επιδιορθώσεις.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News