Τα 20 μυστικά του Παούνοβιτς!

Τα 20 μυστικά του Παούνοβιτς!

[ads]

Ο Βέλικο Παούνοβιτς έρχεται για να συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό. Δείτε 20 ενδιαφέρουσες πτυχές της προσωπικότητας και της πορείας του ταλαντούχου προπονητή.

[ads]

Αυτά είναι 20 πράγματα που διαμορφώνουν την προσωπικότητα του Βέλικο Παούνοβιτς. Του ανθρώπου που θέλει ο Παναθηναϊκός για τον πάγκο του.

1. Βιβλίο-οδηγός για τον Παούνοβιτς είναι ο «Αλχημιστής» του Πάουλο Κοέλιο. Και αγαπημένο του σημείο αυτό στο οποίο ο αλχημιστής αναφέρει: «Μην ξεχάσεις ότι όπου είναι η καρδιά σου, εκεί είναι και ο θησαυρός σου. Και πρέπει οπωσδήποτε να βρεις τον θησαυρό σου για να έχουν νόημα όσα έχεις ανακαλύψει στον δρόμο σου».

2. Κατέκτησε το Μουντιάλ U20 παρότι ξεκίνησε με ήττα 1-0 από την Ουρουγουάη. Γι’ αυτό ο ίδιος έχει ως μότο ότι «οι μικρές ήττες οδηγούν σε μεγάλες νίκες», όπως έγραψε στο Twitter έπειτα από τη θριαμβευτική υποδοχή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας του στο Βελιγράδι.

3. Στη Σερβία θεωρείται παιδαγωγός, μοντέρνος τεχνικός και εξαιρετικός στην ψυχολογική διαχείριση των ποδοσφαιριστών. Οι συμπατριώτες του έχουν να λένε ότι ξέρει να παίρνει το 100% από κάθε παίκτη και να δημιουργεί ομαδικό πνεύμα. Δίνει μεγάλη έμφαση στις υποδομές και στην οργάνωση και είναι παθιασμένος με τη δουλειά του. Θεωρείται ρεαλιστής και ικανότατος στο διάβασμα του αντιπάλου.

4. Έχτισε την επιτυχία του στο Μουντιάλ U20 πάνω στο δόγμα «ένας για όλους και όλοι για έναν. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα και οι παίκτες οφείλουν να προσαρμόζονται στο σύστημα και στις ανάγκες του συνόλου». Επιδιώκει να μην εξαρτάται η ομάδα από κανέναν παίκτη. Γι’ αυτό τα σερβικά ΜΜΕ του έπλεξαν το εγκώμιο, τονίζοντας πως το μεγάλο του επίτευγμα είναι ότι κατάφερε να πειθαρχήσει τους ατομιστές και απείθαρχους νεαρούς Σέρβους και να τους πείσει να βάλουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους.

5. Ο Παούνοβιτς είναι και θρήσκος. Ζητεί από τους παίκτες του να προσεύχονται, ανεξάρτητα από τη θρησκεία στην οποία μπορεί κάποιος να πιστεύει. Κι αυτό γιατί, όπως λέει χαρακτηριστικά, «η προσευχή είναι πράξη ταπείνωσης, εξισορρόπησης και ενέργειας».

6. Χρησιμοποιεί πολύ τα social media. Έχει λογαριασμούς σε Facebook, Twitter, Google Plus. Γιατί, όπως λέει, θέλει να είναι διαρκώς σε επαφή και να ενημερώνει τους παίκτες του, που επίσης είναι φαν των social media, για οτιδήποτε θεωρεί ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο. Ποστάρει από βίντεο, άρθρα και αναλύσεις μέχρι ρητά και football trivia «με στόχο την τόνωση της γνώσης και του πνεύματος», όπως λέει. Και εξηγεί: «Τo Ίντερνετ και τα social media μας επιτρέπουν να μένουμε μαζί ακόμη και αν δεν βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Μας βοηθούν να μένουμε πάντα ενωμένοι σε πραγματικό χρόνο. Σήμερα οι νέοι καταναλώνουν πολλές ώρες σε Facebook και Twitter. Γιατί να μην το χρησιμοποιούμε αυτό προς όφελος της ομάδας;».

7. Πρόσφατα είχε ανεβάσει και ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο YouTube για το πώς χτίζεται το παιχνίδι από πίσω. Βασίζεται κυρίως στο 4-2-3-1. Με αυτό τον σχηματισμό άλλωστε έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής το περασμένο καλοκαίρι.

8. «Παίζεις όπως προπονείσαι», είχε πει ο Ισπανός τεχνικός Λουίς Αραγονιές. Και ο Παούνοβιτς δήλωσε πως συμφωνεί απόλυτα με αυτό το μότο.

9. Στην Εθνική Σερβίας U20 είχε χρησιμοποιήσει και γυμναστική Pilates με την ειδική trainer Νάντια Χατζίστεβιτς.

10. Πριν από λίγες ημέρες είχε ανεβάσει στο Twitter ένα απόφθεγμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ: «Οι αυτοκρατορίες του μέλλοντος είναι οι αυτοκρατορίες του μυαλού».

11. Ζει μόνιμα στη Μαδρίτη εδώ και περίπου 20 χρόνια με κάποια μικρά «διαλείμματα».

12. Πρόσφατα είχε ακουστεί το όνομά του για τους πάγκους της Χετάφε και της Αλμερία όσο και για αυτόν της Παρτίζαν.

13. Παίκτη-κολόνα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνική U20 της Σερβίας είχε τον χαφ του Ολυμπιακού Σάσα Ζντιέλαρ.

14. Στη Μαγιόρκα είχε προπονητές δύο πρώην τεχνικούς του… Άρη, τον Έκτορ Κούπερ και τον Μπερντ Κράους, και συμπαίκτη τον Άριελ Ιμπαγάσα.

15. Συμπαίκτη είχε τον Ιμπαγάσα και στην Ατλέτικο. Όπως και τον Ντέμη Νικολαΐδη, αλλά και τους Τοτσέ (πρώην του Παναθηναϊκού) και Λέκι (πρώην του Ηρακλή).

16. Στην Ατλέτικο είχε προπονητή και έναν άλλον πρώην «δικό μας»: τον Κλαούντιο Ρανιέρι.

17. Πρώην «δικό μας» είχε κόουτς και στον Ανόβερο: τον Έβαλντ Λίνεν!

18. Συμπαίκτης του στην Ρούμπιν Καζάν ήταν ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ Κριστιάν Νομπόα.

19. Πέρα από άψογα σέρβικα και ισπανικά, μιλάει και αγγλικά.

20. Παίζει καταπληκτικά ηλεκτρική κιθάρα, ακούει φανατικά Ramones και είναι φαν του κιθαρίστα Joe Bonamassa.
sportfm

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News