«Ο Παούνοβιτς είναι πολλά υποσχόμενος, θα ταιριάξει στη νοοτροπία σας»

[ads]

Ο Κοσμίν Κόντρα, πρώην συμπαίκτης του Βέλικο Παούνοβιτς στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στη Χετάφε, μιλά στο SDNA για τον Σέρβο, τον οποίο γνώρισε ως ποδοσφαιριστή, αλλά έμαθε και ως προπονητή.

[ads]

Περίπου στην ίδια ηλικία ο Ρουμάνος και ο Σέρβος, μοιράστηκαν τα αποδυτήρια τόσο στους «ροχιμπλάνκος» τη σεζόν 2003-04, όσο και στην… μικρή ομάδα της Μαδρίτης την περίοδο 2005-06. Βαλκάνιοι και οι δύο, εγκαταστάθηκαν στην ισπανική πρωτεύουσα και έμαθαν και την… Μεσόγειο. Σύμφωνα με τον Κοσμίν Κόντρα αυτό το χαρακτηριστικό συν το γεγονός ότι ο Παούνοβιτς είναι ένας άνθρωπος που προσαρμόζεται πολύ εύκολα, θα τον βοηθήσουν να μπει με τη… μία στο κλίμα του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Είναι ένας Βαλκάνιος με μεσογειακό ταπεραμέντο. Όπως, δηλαδή, και εσείς οι Έλληνες. Εκτιμώ ότι είναι κάτι που θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί πολύ εύκολα διότι έρχεται ενώ έχει αρχίσει η σεζόν και αυτό πάντα είναι ρίσκο και για την ομάδα και για τον προπονητή. Θεωρώ ότι οι πολλές εμπειρίες που έχει από την ποδοσφαιρική καριέρα του και ειδικά όσα έμαθε σε ένα πρωτάθλημα τόσο υψηλού επιπέδου όπως το ισπανικό φαίνονται στη δουλειά του» είπε αρχικά ο Ρουμάνος προπονητής στο SDNA.

Ο Κόντρα γνωρίσε τον Παούνοβιτς ως ποδοσφαιριστή, αλλά το γεγονός ότι και οι δυο τους επέλεξαν να έχουν ως βάση τους τη Μαδρίτη, αλλά και να ασχοληθούν με την προπονητική είχε ως αποτέλεσμα οι δυο τους να έχουν ανταλλάξει απόψεις και… τεχνικής φύσεως. «Γνωρίζω ότι μετά την επιτυχία με την εθνική ομάδα της Σερβίας (σ.σ. κατέκτησε το καλοκαίρι που μας πέρασε το Μουντιάλ Νέων) ήθελε να κάνει κάτι άλλο, να δοκιμάσει σε έναν σύλλογο. Έχει δουλέψει τα προηγούμενα χρόνια στις μικρές εθνικές της πατρίδας του, αλλά είναι της άποψης ότι προπονητή σε κάνει η καθημερινή τριβή με τη δουλειά. Νομίζω ότι είναι μια καλή χρονική στιγμή για να αναλάβει έναν σύλλογο» ήταν τα λόγια του Κόντρα στο SDNA. Όσο για το νεαρό της ηλικίας του Παούνοβιτς; «Κανείς δεν γεννήθηκε έμπειρος. Ωστόσο το γεγονός ότι είναι νέος δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να κοουτσάρει μια ομάδα. Το να μπορείς να επιβληθείς και να εμπνεύσεις δεν είναι θέμα ηλικίας, είναι θέμα χαρακτήρα» απαντά ο Κόντρα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News