Παούνοβιτς: «Έχω μεγάλα όνειρα, οι φιλοδοξίες μου δεν σταματούν εδώ»

[ads]

Ο Βέλικο Παούνοβιτς τον περασμένο Ιούλιο με αφορμή την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20 με την Σερβία μίλησε στο gazzetta.gr για την προπονητική φιλοσοφία αλλά και τα όνειρα του. Θυμηθείτε τι είχε πει.

[ads]

«Κάποιες φορές είσαι η γάτα και κάποιες άλλες φορές είσαι το ποντίκι. Κατανόησε όλες τις καταστάσεις και προετοιμάσου για να ανταποκριθείς».

Στην συγκεκριμένη φράση συμπυκνώνεται η προπονητική φιλοσοφία του Βέλικο Παούνοβιτς, ο οποίος ρίχνει το βάρος στο παιχνίδι του αντιπάλου.

Ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Παναθηναϊκό για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του, οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20 νικώντας στον τελικό την Βραζιλία με 2-1.

Ο 38χρονος στην πατρίδα του χαρακτηρίζεται ως «νέος Σιμεόνε». Πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα καθοδηγώντας αρχικά την εθνική U18 και στη συνέχεια την U19 προτού προβιβαστεί και εκτοξεύσει τις μετοχές του με την U20 της Σερβίας!

Ο Παούνοβιτς εισήγαγε έναν νέο τρόπος τεχνικής προσέγγισης βάζοντας την ομάδα πάνω από όλους. Άπαντες οφείλουν να προσαρμοστούν στο σύστημα.

Πρόκειται για έναν πραγματιστή, και εξαιρετικό «ψυχολόγο» ο οποίος έχτισε την επιτυχία της ομάδας γύρω από το ομαδικό πνεύμα βασιζόμενος στο μότο «ένας για όλους, όλοι για έναν». Μάλιστα επέτρεπε στους ποδοσφαιριστές να κάνουν κατά το δοκούν χρήση των social media κατά την διάρκεια των αγώνων.

Ο Παούνοβιτς λίγες μέρες μετά την σπουδαία επιτυχία με την Εθνική U-20 της Σερβίας συστήθηκε στο ελληνικό κοινό μέσω του gazzetta.gr.

Παούνοβιτς: «Έχω μεγάλα όνειρα, οι φιλοδοξίες μου δεν σταματούν εδώ»

«Η ομάδα ήταν ενωμένη σαν γροθιά. Οι παίκτες σε κάθε παιχνίδι έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε ξεπερνώντας τα όρια μας. Ο ένας βοηθούσε τον άλλο, φτάνοντας τελικά στην κορυφή.

Τέσσερα παιχνίδια πήγαν στην παράταση καταφέραμε στο τέλος να νικήσουμε σε όλα. Είμαστε μία μικρή χώρα που προσπαθεί να εξελίσσεται συνεχώς.

Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά. Ψυχολογικά ήμασταν ισορροπημένοι και αποφασισμένοι για να πετύχουμε.

Με αυτοθυσία και αυτοσυγκέντρωση ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν κάνοντας την υπέρβαση».

Μέσα από την συνέντευξη του στο gazzetta.gr αποκάλυψε και τον μεγάλο στόχο που έχει θέσει ως προπονητής. Να καθοδηγήσει στο μέλλον την αγαπημένη του Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Στόχος μου είναι να καταξιωθώ σε επίπεδο ανδρών είτε πρόκειται για σύλλογο, είτε για εθνική ομάδα.

Είμαι πολύ χαρούμενος στην παρούσα φάση για όσα έχω πετύχει με την εθνική Σερβίας U20, όμως οι φιλοδοξίες μου δεν σταματούν εδώ.

Έχω μεγάλα όνειρα και θέλω μέσα από την δουλειά να βελτιώνομαι συνεχώς για να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο.

Θα ήθελα να εργαστώ στο μέλλον στην Ατλέτικο Μαδρίτης και να αποτελέσω μέρος του πρότζεκτ του συλλόγου».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News