«Ο Στιβ Τζομπς των πάγκων» για τον Παναθηναϊκό (pics)

[ads]

To Newspao.gr σας παρουσιάζει τον Βέλικο Παούνοβιτς και το πως χρησιμοποιεί την τεχνολογία και την ψυχολογία προς όφελος της ομάδας του.

[ads]

Πριν από λίγη ώρα, σας αποκαλύψαμε τη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Βέλικο Παούνοβιτς ενώ λίγο νωρίτερα ο Γιάννης Αλαφούζος ουσιαστικά είχε “δείξει” μέσω Twitter οτι ο 38χρονος Σέρβος θα είναι ο επόμενος προπονητής του «τριφυλλιού». Τυχαίο ή όχι, τα social media αποτελούν την μεγάλη αγάπη και των δύο. Τόσο του προέδρου, όσο και του νέου, όπως όλα δείχνουν, προπονητή των «πράσινων».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι η «El Confidencial» κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος U-20 που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Ζηλανδία, χαρακτήρισε τον παλαίμαχο μεσοεπιθετικό ως τον «Στιβ Τζομπς των πάγκων». Κάτι που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αν αναλογιστεί κανείς το πως χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικώς την τεχνολογία προς όφελος της ομάδας και των παικτών του.

«To ιντερνετ και τα social media επιτρέπουν στην ομάδα να είναι μαζί, ακόμη και αν οι παίκτες της δεν βρίσκονται μαζί στον ίδιο χώρο», είχε πει ο λάτρης του Facebook, του Twitter και του Google+, τα οποία χρησιμοποιεί για να είναι σε επικοινωνία με τους παίκτες τις περισσότερες ώρες της ημέρας, να τους ενημερώνει για στοιχεία σχετικά με τους αγώνες, να τους στέλνει infographics και να τους θέτει σε κλειστές ομάδες ερωτήσεις επί παντός επιστητού. Αυτό όμως δεν γίνεται μόνο μέσω του διαδικτύου αλλά και live…

«Ο Στιβ Τζομπς των πάγκων» για τον Παναθηναϊκό (pics)

Είναι χαρακτηριστικό πως μία από τις καλύτερες στιγμές κατά την διάρκεια της ημέρας, με την U-20 της Σερβίας, ήταν η ώρα του Football Trivia. Οι παίκτες συγκεντρώνονταν σε ένα χώρο και ο Βέλικο Παούνοβιτς μαζί με τους συνεργάτες του, τους έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τους κανονισμούς, ιστορικά γεγονότα, μεγάλους θρύλους του ποδοσφαίρου, αλλά και συστήματα τακτικής. «Νομίζω οτι είναι η αγαπημένη δραστηριότητα της ομάδας. Όχι μόνο περνούσαμε ωραία, αλλά οι παίκτες μάθαιναν πράγματα, τα οποία κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να γνωρίζει», είχε τονίσει, αλλά σε μία ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς μιλάμε για πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές. Όπως και να έχει όμως, όλο αυτό δείχνει τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την προπονητική…

Παράλληλα όμως, έχοντας τις εμπειρίες του ποδοσφαιριστή, καθώς μέχρι το 2011 είχε περάσει από τις Παρτιζάν, Μαρμπέλα, Ατλέτικο Μαδρίτης (συμπαίκτης με τον Ντέμη Νικολαΐδη και τον Αριέλ Ιμπαγάσα), Μαγιόρκα, Οβιέδο, Τενερίφη, Ανόβερο, Χετάφε, Ρούμπιν Καζάν, Αλμερία και Φιλαδέλφια Ουνιόν, ξέρει οτι τεράστιο ρόλο στην απόδοση ενός παίκτη εντός του αγωνιστικού χώρου παίζει η ψυχολογία, αλλά και το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Για αυτό και κάνει την πάντα, προκειμένου να τον ντοπάρει με κάθε τρόπο και να υπάρχει ένα κλίμα ενότητας στα αποδυτήρια.

«Ο Στιβ Τζομπς των πάγκων» για τον Παναθηναϊκό (pics)

Το «ESPN» λίγο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U-20 τον Ιούνιο στη Νέα Ζηλανδία έγραφε πως «Είναι πραγματιστής και ενσωματώνεται εύκολα. Χτίζει την επιτυχία γύρω από το κλίμα της ομάδας και την προσέγγισή του “ένας για όλους και όλοι για έναν”. Ακόμη και αν η Σερβία έχασε σημαντικούς παίκτες πριν από το τουρνουά, το σύστημα του Παούνοβιτς ήταν τέτοιο που εύκολα μπορούσε να καλύψει τα κενά που άφησε».

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν συγκέντρωσε την U-20 της Σερβίας για πρώτη φορά, έδειξε στους παίκτες του video με την χρυσή γενιάς της Γιουγκοσλαβίας που κέρδισε το αντίστοιχο πρωτάθλημα που έγινε στο 1987 στην Χιλή. 28 χρόνια αργότερα, μπορεί να μην υπάρχει πλέον η ενωμένη Γιουγκοσλαβία, όμως η Σερβία κατάφερε να επαναλάβει την ίδιο θρίαμβο.

Αυτό το στοιχείο, της ψυχολογίας δηλαδή, είναι το πρώτο που θα πρέπει να κοιτάξει αναλαμβάνοντας τον Παναθηναϊκό, καθώς πέρα από το καθαρά αγωνιστικό μέρος, το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί την μεγαλύτερη πληγή του «τριφυλλιού»…

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News