Παούνοβιτς: Το προφίλ του... άγνωστου παγκόσμιου πρωταθλητή (vid)

[ads]

Ο Παναθηναϊκός έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Βέλικο Παούνοβιτς. Το Newspao.gr σας παρουσιάζει τον Σέρβο τεχνικό που πρόκειται να αντικαταστήσει τον Γιάννη Αναστασίου.

[ads]

Η ισοπαλία με την ΑΕΚ την Κυριακή το βράδυ στη Λεωφόρο ήταν το τελευταίο ματς του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του Παναθηναϊκού, καθώς μία ημέρα μετά η διοίκηση του Τριφυλλιού και ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισαν την λύση της συνεργασίας του και από εκείνη τη στιγμή οι «πράσινοι» βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή.

Τα ονόματα που ακούστηκαν ήταν πολλά, όπως και οι προτάσεις που έφταναν στον Παναθηναϊκό, όμως ο 38χρονος Σέρβος Βέλικο Παούνοβιτς είναι ο εκλεκτός! Μπορεί σε σύλλογο να μην έχει εργαστεί ακόμη ως προπονητής, ωστόσο μέχρι τώρα εγράζονταν στις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ.20 το περασμένο καλοκαίρι.

Ο ποδοσφαιριστής Παούνοβιτς

Ο Παούνοβιτς γενήθηκε στις 21 Αυγούστους του 1977 στην πόλη Στρούμιτσα (σ.σ. Γιουκοσλαβία), η οποία ανήκει πλέον στην ΠΓΔΜ, κάνοντας τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Παρτιζάν αλλά το όνομά του το «έχτισε» στην Ισπανία. Εκεί ο Παούνοβιτς έπαιξε στις Ατλέτικο, Μαγιόρκα, Οβιέδο, Τενερίφη, Χετάφε και Αλμερία, με τις καλές εμφανίσεις να τις κάνει στο «Βιθέντε Καλντερόν», όπου ήταν και συμπαίκτης με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Εκτός από το πρωτάθλημα της Primera αγωνίστηκε σε Ανόβερο, Ρούμπιν, μέχρι να επιστρέψει στην Παρτιζάν και το 2011 έκλεισε την καριέρα του στην Αμερική με την φανέλα της Φιλαδέλφεια Γιούνιον. Παράλληλα είχε και δύο συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Σερβίας (σ.σ Σερβία-Μαυροβούνιο) σημειώνοντας και 1 γκολ.

Εμπειρία μόνο στις μικρές εθνικές, αλλά και παγκόσμιος πρωταθλητής

Ως προπονητής τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα ο 38χρονος Σέρβος, ο οποίος εκτός από τις μικρές εθνικές ομάδες της Σερβίας (Κ18, Κ19, Κ20) δεν έχει εργαστεί σε κάποιο σύλλογο και αν προχωρήσει το deal με τον Παναθηναϊκό, οπότε το Τριφύλλι θα είναι μία πρόκληση για τον ίδιο και να κάνει το μεγάλο βήμα.

Φυσικά το περασμένο καλοκαίρι κατέκτησε με την ομάδα των Κ.20 της Σερβίας το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νέα Ζηλανδία, όπου στο τελικό επικράτησε με 2-1 της Βραζιλίας. Οι Σέρβοι τον θεωρούν από τα μεγαλύτερα προπονητικά ταλέντα της πατρίδας του, κάτι που τους δικαιώνει με την μέχρι τώρα πορεία του με τους «πιτσιρικάδες».

Πάντως oι φιλοδοξίες που έχει είναι μεγάλες και αυτό φαίνεται πως ψάχνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, βλέποντας στο πρόσωπο του Παούνοβιτς τον προπονητή που θα βγάλει από την κρίση την ομάδα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News