Στην πόρτα της εξόδου Αναστασίου, Φύσσας και Βόκολος!

[ads]

Οι εικόνες μετά το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου στο χθεσινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ δημιούργησαν νέα εσωστρέφεια στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού.

[ads]

Διότι οι γιούχες και τα συνθήματα κατά του Γιάννη Αναστασίου, πέρασαν και στο υψηλότερο επίπεδο. Στον Γιάννη Αλαφούζο και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να διαχειριστεί εύκολα κανένας πρόεδρος – επιχειρηματίας – οικονομικός παράγοντας.

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» μπορεί να μην ήταν ποτέ ο κοσμαγάπητος, ούτε είχε ακούσει το όνομά του από την εξέδρα, αλλά τουλάχιστον είχε την γενική παραδοχή ότι εμφανίστηκε και έδωσε λύση σε μια δύσκολη στιγμή για την ιστορία του συλλόγου.

Πλέον και ο Αλαφούζος μπήκε στη μηχανή του κιμά, που διαλύει τα πάντα…

Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει τη νύφη και εάν τίθεται θέμα… πληρωμής, αφού μέχρι προχθές ο Αλαφούζος έπινε νερό στο όνομα του Αναστασίου.

Ήταν ο μόνος άνθρωπος από το ποδοσφαιρικό τμήμα που τον άκουγε ευλαβικά και όπως φάνηκε και τις τελευταίες ημέρες δεν είχε κανένα πρόβλημα να «φάει» ακόμη και τον Γιάννη Βονόρτα για χατήρι του «Ολλανδού».

Τώρα τι θα κάνει; Πλέον γνωρίζει ότι στην επόμενη στραβή το κύμα της αμφισβήτησης θα γιγαντωθεί, όχι μόνο από τους οργανωμένους (θύρα 13) αλλά και από τους υπόλοιπους που έφευγαν από το γήπεδο λες και ήταν Μεγάλη Παρασκευή.

Το πρόβλημα για τον Αλαφούζο είναι πλέον πολλαπλό. Διότι ακόμη και εάν διώξει τον Αναστασίου, κανείς δεν του εγγυάται ότι ο επόμενος θα επαναφέρει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Και τότε (εάν η ομάδα δεν τσουλάει…) ξέρει ότι οι φωνές για τον ίδιο θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο.

Διότι ο Αναστασίου όλο αυτό τον καιρό, καλώς ή κακώς, ήταν το… αλεξίσφαιρο της διοίκησης. Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι.

Το πρόβλημα και αυτό δεν μπορεί κανείς να μην το παραδεχτεί είναι ότι ο Παναθηναϊκός από την περσινή σεζόν έχασε κάθε ποδοσφαιρική λογική. Το έχω γράψει και το επαναλαμβάνω, οι «πράσινοι» έχασαν την μπάλα από την ημέρα που αποφάσισαν να «φάνε» τον Νταμπίζα…

Διότι εδώ μιλάμε για μία ομάδα που χτίστηκε χωρίς λογική…

Για έναν χρόνο ψάχναμε δεξί μπακ και φέρανε τον Γερμανό Βέμερ, που πέρα από τον τραυματισμό, ακόμη και όταν έπαιξε (Μπριζ, Γκαμπάλα) δεν σου έδινε την εντύπωση ότι είναι κελεπούρι. Έτσι η ομάδα στηρίζεται στον νεαρό Μαρινάκη που δείχνει να θέλει αλλά στην παρούσα φάση το παιδί δεν μπορεί…

Επίσης για μήνες ολόκληρους (από την «παγοποίηση» του Μέντες) ξέραμε ότι η ομάδα πονάει στη θέση του αμυντικού χαφ και επέλεξαν να φέρουν, τον Εσιέν, έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει πάνω του όλους τους τραυματισμούς της ιατρικής βίβλου. Τα πως και τα γιατί της «λαχτάρας» για την απόκτηση του παραμένουν μυστήριο!

Τέλος όλες οι ομάδες πλέον ξέρουν ότι για να διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες πρέπει να έχουν καλούς εξτρέμ. Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που δεν διαθέτει ούτε έναν!

Πήρε τον Καλτσά που είναι κάτι σαν επιθετικός. Πήρε τον Λουντ που είναι κάτι σαν μέσος. Πήρε τον Αμπέντ που είναι στον άξονα και δεν πήρε κανέναν, μα κανέναν, για τις πτέρυγες!

Άρα μεταγραφικά Φύσσας και Βόκολος πήραν στον λαιμό τους τον Παναθηναϊκό και ολόκληρο τον σχεδιασμό της φετινής σεζόν.

Οπότε ο Αλαφούζος ποιον απ” όλους να διώξει;

Τον Αναστασίου που έχει χάσει τον έλεγχο και έχει καβαλήσει το καλάμι;

Τον Φύσσα και τον Βόκολο που έκαναν μεταγραφές για κλάματα;

Ή τον γιατρό που γύρισε μετά βαΐων και κλάδων και όποιος μπαίνει στο ιατρικό δετίο βγαίνει μετά από κανένα… τρίμηνο; Εάν βγει…

Λάθη, λάθη, λάθη…

Στον Παναθηναϊκό και κυρίως ο Αλαφούζος πίστεψε ότι τα έμαθε όλα πολύ νωρίς. Έτσι πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος, της πετυχημένης θητείας του Νταμπίζα, αποφάσισε να τον φάει…

Μόλις ο Παναθηναϊκός βρήκε την γιατρεία του στο πρόσωπο του Νίκου Τζουρούδη, αποφάσισε να φέρει πίσω τον γιατρό που οι ποδοσφαιριστές ζήτησαν να φύγει!

Μόλις η ομάδα βρήκε έναν άξιο διάδοχο του Τάκη Οικονομόπουλου, τον προπονητή τερματοφυλάκων, τον Παναγιώτη Αγριόγιαννη, τον «φάγαμε» και αυτόν…

Τα ίδια με τον Βονόρτα, τα ίδια παντού…

Λάθη, λάθη, λάθη…

Και τώρα φτάσαμε μήνα Νοέμβριο και δεν ξέρεις ποιον είναι προτιμότερο να «φας»…

Τον προπονητή που είναι κόκκινο πανί;

Τους Φύσσες και τους Βόκολους που σου έκαναν την ομάδα μαντάρα;

Τους γιατρούς;

Ποιους;

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα…

Η λύση για τον Αλαφούζο είναι μπροστά στα μάτια του. Να τους διώξει όλους, να παραδώσει τα κλειδιά της ομάδας στον Νταμπίζα και να επαναφέρει την ποδοσφαιρική λογική.

Έστω και εάν χρειαστεί να ρίξει τα μούτρα του…

YΓ. Από συσκέψεις κορυφής καλά πάμε… Από σκέψεις; Γιατί όσοι συσκέπτονται δεν σκέφτονται!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News