Το μυστήριο με Κλωναρίδη, οι αριθμοί και οι ευθύνες…

[ads]

Ο τραυματισμός του Βίκτωρα Κλωναρίδη στο ματς του Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, χρίζει ανάλυσης, αφού ο Παναθηναϊκός έχασε ένα από τα πιο σημαντικά επιθετικά του όπλα και ουδείς… ερεθριάζεται!

Διότι εάν για τον Εσιέν μπορεί κάποιος να μιλήσει για βεβαρημένο παρελθόν, για τον Λουντ για ατυχία σχετικά με τον τραυματισμό του στον θώρακα στο ματς με την Γκαμπάλα και για τον Βέμερ για σύμπτωση καθώς μετά την κάκωση στη μύτη (στο ματς με τους Αζέρους), ένιωσε ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα, για τον Κλωναρίδη οι αριθμοί ρίχνουν άπλετο φως ότι κάτι λάθος γίνεται και μάλιστα συστηματικά!

Και επειδή δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση από τους ίδιους τους αριθμούς έχουμε και λέμε:

Πέρσι ο Κλωναρίδης έπαιξε στα 39 από τα 55 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα στα 27 από τα 34 του Πρωταθλήματος, στα 4 από τα 5 του Κυπέλλου, στα 6 από τα 10 ευρωπαϊκά και στα 2 από τα 6 στα πλέι οφ!

Ποσοστό  70,9%

Και εάν αφαιρέσουμε τα πλέι οφ (και έχουμε τον λόγο μας που το αναφέρουμε) το ποσοστό ανεβαίνει πάνω από το 75%!

Φέτος ο νεαρός επιθετικός έχει ποσοστό που μετά βίας ξεπερνάει το 30%, καθώς έχει 1 συμμετοχή στα 8 ματς του Πρωταθλήματος, 1 συμμετοχή στο Κύπελλο (σ” ένα ματς) και 2 στην Ευρώπη σε τέσσερα παιχνίδια! Δηλαδή 4 παρουσίες σε 13 παιχνίδια.

Με δεδομένο ότι μιλάμε για τον ίδιο ποδοσφαιριστή, πέρσι και φέτος, είναι προφανές ότι κάτι δεν γίνεται σωστά σε επίπεδο αποθεραπείας και ενδυνάμωσης του Κλωναρίδη, με αποτέλεσμα να βγάζει συνεχώς τραυματισμούς. Στην προετοιμασία, στις προπονήσεις, στους αγώνες…

*Η επισήμανση για τα πλέι οφ έχει να κάνει με την αλλαγή στο ιατρικό επιτελείο, με την αποπομπή του Νίκου Τζουρούδη και την επιστροφή του Παναγιώτη Κουλουμέντα. Η αλλαγή έγινε πριν από τα πλέι οφ.

Διότι πέρα από τα ποσοστά των συμμετοχών, σε ολόκληρη τη σεζόν ο Κλωναρίδης ήταν μόλις σε τέσσερα ματς εκτός αποστολής, ενώ μετά την αλλαγή σκυτάλης στο ευαίσθητο κομμάτι της «ιατρικής-διαχείρισης», ο ποδοσφαιριστής έμεινε στα τέσσερα από τα έξι ματς των πλέι οφ εκτός αποστολής! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Στον Παναθηναϊκό έχουν κάθε δικαίωμα να κλείνουν τα μάτια τους στο πρόβλημα και να μην παραδέχονται το λάθος που έχουν κάνει και το οποίο ανέδειξε ο Νίκος Νταμπίζας σε πρόσφατη συνέντευξή του, αλλά όσο συνεχίζεται θα το πληρώνει η ομάδα. Με απώλειες ποδοσφαιριστών…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News