Άνοιξε τον δρόμο… (vid)
[ads]
[ads]
Σαν σήμερα πριν 45 χρόνια ο Παναθηναϊκός άνοιξε τον δρόμο για μια σπουδαία πρόκριση.
[ads2]
Οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει 3-0 της Σλόβαν Μπρατισλάβας στη Λεωφόρο, στις 21 Οκτωβρίου 1970, για τον Β’ γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ήταν μια τεράστια νίκη για τα δεδομένα της εποχής κι άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση των «πράσινων», σε μια πορεία που εξελίχθηκε σε έπος με τον Παναθηναϊκό να φτάνει ως τον τελικό του Γουέμπλεϊ κόντρα στον Άγιαξ. Θα ακολουθούσαν οι αποκλεισμοί της Έβερτον και του Ερυθρού Αστέρα.
Στην κατάμεστη Λεωφόρο εκείνο το μεσημέρι Τετάρτης, είχε ανοίξει το σκορ στο 3’ ο «στρατηγός» Μίμης Δομάζος, ενώ στο 55’ πέτυχε δεύτερο τέρμα ο Αντώνης Αντωνιάδης. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε από τον Γιώργο Δεληγιάννη στο 88’ της αναμέτρησης, ενώ στον επαναληπτικό το 2-1 υπέρ των Τσεχοσλοβάκων ήταν ανούσιο.
Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Σούρπης, Τομαράς, Βλάχος, Φυλακούρης, Δομάζος, Ελευθεράκης, Καλλιγέρης (75′ Δεληγιάννης), Καμάρας, Γραμμός, Αντωνιάδης.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- «Λεσόρ, Οτούρου και ένας συνοδευτικός - Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πρόβλημα με τα λεφτά»
- Chat GPT: Η πρόβλεψη για το αποτέλεσμα στο Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός
- Η «χρυσή γενιά» του Παναθηναϊκού: Οι 4 παίκτες «χρυσάφι» για την επόμενη μέρα
- Παναθηναϊκός: Η μεταγραφή που θέλει ο Μπενίτεθ για την επίθεση
- «Τελειώστε» τον Ολυμπιακό: Τι κερδίζει ο Παναθηναϊκός ως τρίτος