Η «τορπίλη» του Σαραβάκου στην «πελάτισσα» Γιουβέντους! (vid)

[ads]

[ads]

Το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου του 1987 ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε να γίνεται ο «κακός δαίμονας» της Γιουβέντους, καθώς την κέρδισε με 1-0 στο ΟΑΚΑ με ένα εκπληκτικό γκολ του Σαραβάκου, και έβαλε τις βάσεις για πανηγυρική πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

[ads2]

Ο «πράσινοι» πριν από 28 χρόνια υποδέχονταν τη «Γηραία Κυρία» στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας για το 1ο παιχνίδι της β’ φάσης του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό μετά από έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής του «Μητσάρα» στο παραθυράκι της εστίας του Τακόνι. Στο 15′ το Τριφύλλι είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του αλλά η προσπάθεια του Χρήστου Δημόπουλου κατέληξε στο δοκάρι.

Η «τορπίλη» του Σαραβάκου στην «πελάτισσα» Γιουβέντους! (vid)

Στο ενδιάμεσο, και συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό, ο Ρότσα είχε αποχωρήσει τραυματίας έπειτα από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Μάουρο, στον οποίο χαρίστηκε ο διαιτητής Μπρίτζες και δεν του έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το παιχνίδι κύλησε στα μέτρα του Παναθηναϊκού ο οποίος έφτασε σε μια τεράστια νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1985.

Η συνέχεια του έπους στη ρεβάνς της 4ης Νοεμβρίου…

Δείτε στιγμιότυπα από τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού:

Παναθηναϊκός (Δανιήλ): Μήνου, Βασιλείου, Χατζηαθανασίου, Καλιτζάκης, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Δημόπουλος Χ., Ρότσα (10′ λ.τ. Γεωργακόπουλος, 66′ Μπατσινίλας), Βλάχος.

Γιουβέντους (Μαρκέζι): Τακόνι, Φαβέρο, Καμπρίνι (76′ Μπρούνο), Μπονίνι, Μπριο, Τριτσέλα, Μάουρο, Μαγκρίν (84′ Αλέσιο), Ρας, Ντε Αγκοστίνι, Λάουντρουπ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News