[ads]
Οι πρώτες εμφανίσεις του Ράσμους Τελάντερ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όπως είναι λογικό έφεραν ενθουσιασμό στους φίλους του «τριφυλλιού», αφού ο Δανός κέρδισε τις εντυπώσεις.
[ads2]
Ειδικά με το γκολ που σημείωσε στα Πηγάδια και έδωσε τη νίκη στους «πράσινους» κόντρα στη Ξάνθη (0-1).
Έτσι δεν άργησαν και τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον Ρενέ Χένρικσεν, τον άνθρωπο που τον επέλεξε. Το «άλογο», όπως ήταν το παρατσούκλι του, ούτως ή άλλως ήταν και παραμένει από τους πιο αγαπητούς ξένους που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
Ωστόσο τα σχόλια για τον Τελάντερ ήταν στο υπερθετικό βαθμό και για το γεγονός ότι υπάρχει μια γενικότερη αμφισβήτηση για τις φετινές μεταγραφικές επιλογές.
Έτσι όταν ακούς Εσιέν και Εσιέν δεν βλέπεις, προσδοκάς πολλά περισσότερα από τον Σάντσεθ και περιμένεις να δεις τι ψάρια θα πιάσουν οι Βέμερ, Λουντ, Καλτσάς και Αμπέντ, είναι λογικό ο σοβαρός Τελάντερ να είναι μέχρι στιγμής στην κορυφή του μεταγραφικού tendex.
Τελικά ο Χένρικσεν είναι ο ιδανικός σκάουτερ, όπως φάνηκε στην περίπτωση του Τελάντερ, ή … αόμματος, αφού ο ίδιος είχε προτείνει και τον Ματίας Μπιάρσμιρ;
Τον Σουηδό στόπερ που ήρθε ως αντίπαλο δέος για τον Όλοφ Μέλμπεργκ, αλλά αντί για… «βράχος» αποδείχθηκε «ελαφρόπετρα».
Η αλήθεια είναι ότι ο Χένρικσν και στις δύο περιπτώσεις λειτούργησε ποδοσφαιρικά. Απλά, όπως συμβαίνει σχεδόν με όλες τις μεταγραφές, άλλες βγαίνουν και άλλες όχι.
Τόσο ο Τελάντερ όσο και ο Μπιάρσμιρ ήταν φθηνές επιλογές.
Τόσο ο Τελάντερ όσο και ο Μπιάρσμιρ ήρθαν με παραστάσεις από χαμηλότερου επιπέδου Πρωταθλήματα. Ο Τελάντερ από την ΑΒ Κοπεγχάγης και την δανέζικη Λίγκα και ο Μπιάρσμιρ από την Γκέτεμποργκ και τη σουηδική.
Τόσο ο Τελάντερ όσο και ο Μπιάρσμιρ ήταν σε μικρή ηλικία. Ειδικά για στόπερ. Ο Δανός στα 24α του και ο Σουηδός στα 23α του.
Τέλος αμφότεροι ήρθαν ως επένδυση και όχι για να πάρουν τη φανέλα του βασικού σπίτι τους…
Μάλιστα αγωνιστικά ο Μπιάρσμιρ είχε καλύτερα φόντα. Χωρίς τραυματισμούς, με πολλές συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδες της Σουηδίας, «κάπτεν» στην Ελπίδων (25 συμμετοχές) και ήδη 3 φορές διεθνής με τους μεγάλους!
Στο γήπεδο ο Μπιάρσμιρ αποδείχθηκε πολύ soft και εν τέλει δεν κατάφερε να σηκώσει το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού. Επιστρέφοντας στη Γκέτεμποργκ έγινε και πάλι βασικός και αναντικατάστατος, χωρίς πάντως να έχει την εξέλιξη που περίμεναν όλοι στα πρώτα βήματα της καριέρας του.
Ένας σκάουτερ κρίνεται για την… ευστοχία του στις μεταγραφές, αλλά κυρίως από την ποδοσφαιρική λογική που εχουν οι προτάσεις του. Ο Χένρικσεν ακόμη και στην αποτυχία με τον Μπιάρσμιρ, έδειξε ότι την διαθέτει…
Όπως έκανε ως ποδοσφαιριστής που διάβαζε τις φάσεις, πριν καν τις σκεφτούν οι αντίπαλοι επιθετικοί…