Δίδυμο... εδάφους-αέρος!

[ads]

Οσο κι αν ακούγεται τραβηγμένο, μετά από μόλις τρία παιχνίδια κοινής παρουσίας του στα μετόπισθεν του «τριφυλλιού», το δίδυμο των Στάθη Ταυλαρίδη και Ράσμους Τελάντερ αυτήν τη στιγμή σπάει ταμεία και αποτελεί ξεκάθαρο σημείο αναφορά στην «πράσινη» άμυνα. Σε σημείο που να «ωθεί», στην παρούσα φάση, εκτός ενδεκάδας τον πολύ πιο «λαμπερό» Σέρχιο Σάντσεθ, για τον οποίον ο Παναθηναϊκός δαπάνησε ένα πολύ υψηλό ποσό το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να γίνει ο ηγέτης της «πράσινης» οπισθοφυλακής.

[ads2]

Με τον «Ταύλα» ετοιμοπόλεμο, μετά τη μυϊκή σύσπαση που υπέστη στο ματς με την Ξάνθη (έγινε αλλαγή στο 64′), ο Γιάννης Αναστασίου θα δυσκολευτεί πολύ να χαλάσει την εξαιρετική «χημεία» που έχουν βρει ο 35χρονος άσος με τον Δανό στόπερ. Οσο κι αν ο Σάντσεθ δείχνει σε εξίσου καλή κατάσταση, μετά από ένα δύσκολο διάστημα προσαρμογής και ατυχιών, με τη χαζή αποβολή του στο πρώτο ματς με την Μπριζ και το τράβηγμα που υπέστη πριν από το ματς με τον Πανιώνιο.

Πόσω μάλλον, δε, απ’ τη στιγμή που οι Ταυλαρίδης-Τελάντερ δείχνουν αυτήν τη στιγμή (βάσει και των αριθμών) ως το πλέον πετυχημένο αμυντικό δίδυμο στη Super League, δεδομένου ότι δεν έχουν δεχθεί γκολ σε τρία συνεχόμενα ματς (244 λεπτά μαζί) και παράλληλα έχουν βοηθήσει δραστικά στο να μειωθούν οι τελικές προσπάθειες των αντιπάλων του «τριφυλλιού». Στα τρία πρώτα ματς, όπου ο 42χρονος τεχνικός χρησιμοποίησε -για διάφορους λόγους- ως δίδυμα στην άμυνα τους Ταυλαρίδη-Κουτρουμπή και Ταυλαρίδη-Σάντσεθ, ο Παναθηναϊκός «έφαγε» 28 τελικές από Παναιτωλικό, Καλλονή και Πανιώνιο, ενώ δέχθηκε και τα δύο (και μοναδικά) γκολ του στην εφετινή Super League (έστω κι αν το δεύτερο με τον Πανιώνιο ήταν δώρο του Στιλ).

Με τους «Ταύλα»-Τελάντερ ωστόσο από την 4η αγωνιστική κι έπειτα (με ολίγη από Σάντσεθ στα 30 λεπτά που έπαιξε ως αλλαγή στην Ξάνθη), οι τελικές των αντιπάλων μειώθηκαν στις 23, εκ των οποίων μόλις οι 10 ήταν μέσα απ’ την περιοχή! Αποτελεσματικότατοι σε όλα τους, οι δύο «πράσινοι» στόπερ, που την προσεχή Δευτέρα έχουν μπροστά τους κι ένα διαφορετικό crash test, απέναντι σε έναν πολύ επικίνδυνο κυνηγό όπως είναι ο Ιλιτς (παρτενέρ του ψηλόσωμου Μανιά). Εναν παίκτη που διαθέτει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά (ταχύτητα, ξεπέταγμα, χαμηλό κέντρο βάρους) απ’ τους υπόλοιπους φορ που είχαν συναντήσει οι δυο τους στα τρία προηγούμενα παιχνίδια τους, όπως ήταν οι Μάντζιος, Ράμος, Καπετάνος (Ερέα), οι οποίοι έγιναν απλές αναφορές στα φύλλα αγώνα!

 

 
Δίδυμο... εδάφους-αέρος!

 

ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΗΣ «ΠΡΑΣΙΝΗΣ» ΑΜΥΝΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΑΣ-ΣΚΟΡ ΔΙΔΥΜΟ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ
1η Παναιτωλικός-ΠΑΟ 1-2 Ταυλαρίδης-Κουτρουμπής 9 (5-4)
2η ΠΑΟ-Καλλονή 4-0 Ταυλαρίδης-Σάντσεθ 8 (1-7)
3η Πανιώνιος-ΠΑΟ 1-0 Ταυλαρίδης-Κουτρουμπής 11 (2-9)
4η ΠΑΟ-Λεβαδειακός 3-0 Ταυλαρίδης-Τελάντερ 9 (3-6)
5η ΠΑΟ-Πλατανιάς 1-0 Ταυλαρίδης-Τελάντερ 10 (5-5)
6η Ξάνθη-ΠΑΟ 0-1 Ταυλαρίδης (Σάντσεθ)-Τελάντερ 4 (2-2)

*Σε παρένθεση οι τελικές εντός κι εκτός περιοχής

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News