«Οδηγός η παρουσία μου στον Παναθηναϊκό»

diarkeias_300x250

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό μίλησε ο Ρόναλντ Μάκιντος, που δοκιμάστηκε από τους «πράσινους» μετά από εισήγηση του Χουάν Ρότσα.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός από τη Βενεζουέλα, μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του για την ελληνική εμπειρία, λέγοντας: «Πήγε πολύ καλά. Δόξα Τω Θεώ… Αυτή η εμπειρία με βοήθησε να μάθω πως κάθε μέρα πρέπει να δουλεύω σκληρά γιατί το επίπεδό μου ήταν χαμηλότερο από αυτό του Παναθηναϊκού. Ήταν οδηγός γιατί θα με βοηθήσω να ανανεωθώ κατάλληλα και να συνεχίσω να παλεύω για αυτά που θέλω», τόνισε αρχικά.

Όσον αφορά την συνεννόηση με τους υπόλοιπους παίκτες του «τριφυλλιού», δήλωσε: «Η επικοινωνία ήταν πολύπλοκη και έμαθα οτι χρειάζεται να ξέρεις κάποιες ξένες γλώσσες για να δημιουργήσεις φιλίες και να παίξεις ποδόσφαιρο. Το φαγητό ήταν πολύ διαφορετικό, γνώρισα την κουλτούρα της χώρας, ενώ έμαθα και κάποιες λέξεις όπως το «καλημέρα.

Ήμουν στην U-20 που είναι μία ομάδα για παίκτες που έχουν γεννηθεί το 1996, το 1997 και το 1998. Ο τεχνικός διευθυντής, ο Γιάννης Σαμαρά, μου ζήτησε να κάνω ότι θα έκανε και εκείνος. Να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να ενσωματωθώ στην ομάδα, στην θέση που μου είπαν να αγωνιστώ. Ήταν πολύ έντονο το να προσπαθώ να δείξω αυτά που μπορώ να κάνω. Παίξαμε ένα φιλικό και έπρεπε να αποφύγω τα λάθη γιατί ήταν μία ομάδα πρώτης κατηγορίας».

Όσο για το τί γίνεται από εδώ και πέρα, τόνισε: «Τώρα θα συνεχίσω να παλεύω για αυτά που θέλω. Κάθε μέρα θα προπονούμαι σκληρά, έχοντας ως κίνητρο να γίνω ένας καλός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όχι μόνο εδώ στην Βενεζουέλα, αλλά και εκτός αυτής, προκειμένου να εκπροσωπήσω την χώρα μου».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News