Δεν βγήκε η δοκιμή...

diarkeias_300x250

Το “πείραμα” του Αναστασίου με τον Ισπανό άσο ως “6άρι” έδειξε ότι δύσκολα θα τον δούμε στη συγκεκριμένη θέση σε επίσημα ματς.

Κάθε προπονητής είναι υποχρεωμένος να δοκιμάζει κάποια πράγματα που έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του, ειδικότερα όταν δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ετσι και ο Γιάννης Αναστασίου πειραματίστηκε με τον Σέρχιο Σάντσεθ τοποθετώντας τον, στο πρόσφατο φιλικό με την Καλλιθέα, σε θέση αμυντικού μέσου προκειμένου να διαπιστώσει εάν και κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει (και) στο συγκεκριμένο ρόλο στο άμεσο μέλλον.

Η συγκεκριμένη δοκιμή προέκυψε εξαιτίας της πλήρους αγωνιστικής ετοιμότητας του Σάντσεθ και έχει προφανώς συνάρτηση και με την πολύ καλή παρουσία των Ταυλαρίδη-Τελάντερ στα τρία ματς της συνύπαρξής τους.

Οι πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν ότι ο Αναστασίου δεν έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη δοκιμή αυτή παρότι ο Ισπανός άσος είχε συμμετοχή στη φάση του (μοναδικού) γκολ του Νίνη. Και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να τον δούμε σε αυτή τη θέση σε κάποιο απ΄ τα επίσημα ματς του άμεσου μέλλοντος.

Αλλωστε ο Σάντσεθ αποκτήθηκε για να ηγηθεί στο κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού και για εκεί προορίζεται. Οι δοκιμές (καλώς) γίνονται και θα γίνονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται κιόλας απαραίτητα.

Γενικώς πάντως ο Αναστασίου δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του στο συγκεκριμένο φιλικό, στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε ως σχηματισμό σε ολόκληρη τη διάρκειά του το 4-2-2-2.

Με τους Κλωναρίδη και Καλτσά να αποτελούν το (ανοιχτό) επιθετικό δίδυμο, τους Δώνη και Νίνη στη θέση των μεσοεπιθετικών και τους Σάντσεθ και Στάικο “κόφτες”, εξαιτίας των πολλών απουσιών απ΄ τις εθνικές ομάδες.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η επιστροφή στο παραπάνω σύστημα δεν σημαίνει και ότι θα… επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στη συγκεκριμένη διάταξη, καθώς επίσης και ότι ο Αναστασίου βρέθηκε σήμερα στην Ελευσίνα για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με την Κέρκυρα, την οποία θα αντιμετωπίσει στους ομίλους του Κυπέλλου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News