Όποιος δείχνει τους παίκτες, αυτοί τον... διώχνουν!

Όποιος δείχνει τους παίκτες, αυτοί τον... διώχνουν!

[ads]Εάν ήταν κάτι για το οποίο ο Παναθηναϊκός υπερηφανευόταν τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν τα αποδυτήρια του.

Αρμονικό κλίμα και καλή ισορροπία στις σχέσεις αλλά και στα… συμβόλαια.

Όσοι αρνούνται ότι αυτό ήταν «έργο» του Νίκου Νταμπίζα, πολύ απλά κλείνουν τα μάτια τους και τ” αυτιά τους στην αλήθεια.

Τα… περίεργα άρχισαν από την περσινή σεζόν, όταν η διοίκηση επέλεξε να απομακρύνει τον Νταμπίζα και όλοι οι υπόλοιποι άρχισαν να γίνονται… Νταμπίζες.

Ο Αναστασίου εκεί που δεν ασχολιόταν με το… μαστίγιο (τις φωνές και τις παρατηρήσεις…), ανέλαβε και αυτό τον ρόλο, χάνοντας την μπάλα.

Ο Στιβ Ρούτερ, ο Άγγλος βοηθός του Αναστασίου, απέκτησε υπερεξουσίες «καταργώντας» μια σειρά από ποδοσφαιριστές. Στην αρχή η μπάλα πήρε τον Ντίνα (βασικό στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν!), στη συνέχεια τον Ρισβάνη, τον Δώνη και φέτος τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Λαγό. Οι μισοί ήταν… τεμπέληδες και οι άλλοι απείθαρχοι.

Χωρίς τον Νταμπίζα τα… πάνω του πήρε και ο Γιουσέφ Φος και άρχισε να καθορίζει τις αποθεραπείες των παικτών και γενικά ν” αναλαμβάνει ένα κομμάτι που δεν έχει καμία γνώση. Το κακό παραέγινε φέτος μετά και την απομάκρυνση και του γιατρού της ομάδας Νίκου Τζουρούδη, όπου ο Ολλανδομαροκινός γυμναστής αποφάσισε να γίνει ο… Γιακούμπ της αθληιατρικής, με τα γνωστά αποτελέσματα σε Εσιέν, Βέμερ και Κλωναρίδη!

Στα τραγικά λάθη και η επιλογή των τεχνικών διευθυντάδων, Φύσσα και Βόκολου, σε συνεννόηση με τον Αναστασίου, να διαταράξουν τις οικονομικές ισορροπίες. Έτσι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας, ο Μπεργκ είδε να έρχονται στην ομάδα δύο ποδοσφαιριστές που μέχρι στιγμής δεν έχουν βοηθήσει το παραμικρό, αλλά έχουν καλύτερα συμβόλαια από τον ίδιο. Ο Εσιέν και ο Σάντσεθ.

Και για να μην θεωρεί κάποιος ότι είναι προσωπική εκτίμηση, θυμίζω ότι αυτό το σχόλιο το έκανε ο Σίλντεφελντ, που ήξερε πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα.

Το τελευταίο αλλά σοβαρότερο λάθος το έκανε ο Αναστασίου, φωτογραφίζοντας μετά από κάθε αποτυχία τους ποδοσφαιριστές!

Θυμίζω ότι μετά την Γκαμπάλα είπε: «Επιβάλλεται να “χουμε καλύτερη αμυντική συμπεριφορά όταν κάνουμε επίθεση και να είμαστε πιο… αδίστακτοι επιθετικά, πιο σκληροί».

Μετά τον Πανιώνιο: «Εγώ είμαι υπεύθυνος για την ομάδα, εγώ επιλέγω ποιοι θα παίξουν. Από κει και πέρα κοιτάζω την συνολική εικόνα, τουλάχιστον πρέπει να αναθεωρήσω την άποψη μου για κάποιους παίκτες».

Και χθες με τον Πλατανιά ήταν το αποκορύφωμα: «Δεν έχουμε μέσα τους ηγέτες, τους παίκτες με προσωπικότητα που θα φέρουν την ηρεμία».

Δυστυχώς όταν δείχνεις τους παίκτες και χαλάς την ηρεμία των αποδυτηρίων, τότε νομοτελειακά σε διώχνουν…

Πρώτα αγωνιστικά και εν συνεχεία στην κυριολεξία!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News