«Πνίγεται» με ίδιο τρόπο

«Πνίγεται» με ίδιο τρόπο

Ο δρόμος στο Top 16 παραμένει δύσκολος για τον Παναθηναϊκό που μετά το ματς με τη Φενέρ, έπεσε δύσκολα και στο Κρασνοντάρ κόντρα στην Λοκομοτίβ (για τρίτη φορά φέτος).

Απέναντι στις δύο ομάδες, δηλαδή, που έχουν πάρει προβάδισμα για το πλεονέκτημα στα πλέι οφ της διοργάνωσης, οι
«πράσινοι» τα έχουν πάει πολύ καλά σε μεγάλο διάστημα αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο:

[ads2]

έχουν φύγει με ήττα καθώς δεν έχουν απαντήσεις στις λεπτομέρειες και στα σημαντικά τελευταία λεπτά με τον παίκτη που θα βάλει τη δική του «σφραγίδα», με συνέπεια να δείχνει πως δεν μπορεί να κάνει την υπέρβαση έχοντας κακές επιλογές.

Αν δεν είχε προηγηθεί το… στραβοπάτημα με τον Ερυθρό Αστέρα, δεν θα συνέβαινε τίποτα αλλά μία μεγάλη νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ, παραμένει επιτακτική για τη συνέχεια της διαδρομής. Τι και αν η ομάδα του “τριφυλλιού” παρουσιάστηκε καλύτερη και διαβασμένη (με μερικά νέα πράγματα) στο Κρασνοντάρ, πλήρωσε δύο καθοριστικά κενά διαστήματα στα τέλη του πρώτου και του δεύτερου μέρους και είδε γι” ακόμα μία φορά συγκεκριμένους παίκτες να μην ανταποκρίνονται σε ματς της Euroleague.

Η συζήτηση για το Top 16, θα συνεχιστεί μετά το ντέρμπι καθώς το ματς με τον Ολυμπιακό είναι αυτό το οποίο προέχει για τους “πράσινους” που αν κρατήσουν την ενέργεια και τη σοβαρότητα που είχαν μετά το αρχικό σερί της Λοκομοτίβ, τότε σίγουρα θα παρουσιαστούν καλύτεροι στο μέλλον.

Το ματς στο ΣΕΦ είναι εντελώς διαφορετική ιστορία, ο Παναθηναϊκός το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν και αν σκεφτούμε τι έχει προηγηθεί, δεν μπορεί να μην δείξει βελτίωση και αποφασιστικότητα. Στο μεταξύ, αναφορικά με το θέμα της ενίσχυσης δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Οι συζητήσεις με τον Τζόναθαν Γκίμπσον τις τελευταίες δύο ημέρες δεν είχαν εξέλιξη ούτε πρόοδο. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει ξεχωρίσει και αν πάνε όλα καλά θα είναι διαθέσιμος κοντά στα μέσα Φεβρουαρίου, γι” αυτό δεν αποκλείεται να πέσουν και άλλα ονόματα στο τραπέζι.

Επιτέλους, αποφασιστικός και αποτελεσματικός
Το κακό ξεκίνημα στο Κρασνοντάρ διορθώθηκε άμεσα και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πήγε σωστές λύσεις. Η Λοκομοτίβ απειλούσε με τον Ράντολφ και στην άμυνα πήγαινε αλλαγές στα σκριν ενώ στη συνέχεια γυρνούσε σε “ματς απ” ζώνη, κάτι το οποίο δημιούργησε πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” πίεσαν πάνω στη μπάλα, οδήγησαν σε λάθη τους γηπεδούχους και βρήκαν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Παράλληλα, είχαν σωστή κυκλοφορία και σημάδεψαν τον Ντιλέινι στην επίθεση, βρίσκοντας σε αρκετές περιπτώσεις τους παίκτες που υπερτερούσαν υψομετρικά απέναντι σε εκείνους της Λοκομοτίβ. Σε όλη αυτή τη διαδρομή ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ήταν εξαιρετικός και οι “πράσινοι” βρήκαν λύσεις από τη θέση “3”. Το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ήταν πως ο Αμερικανός γκαρντ, ήταν αρνητικός σε αυτό το διάστημα.

Από κει και έπειτα τακτικά οι “πράσινοι” ήταν σχεδόν αλάνθαστοι, έβγαζαν ενέργεια στην άμυνα ενώ είχαν υπομονή και καλό διάβασμα επιθετικά. Οι παίκτες του “τριφυλλιού” συνέχισε να τιμωρεί την επιπολαιότητα των Ρώσων. Στο καλό πρώτο μέρος του Παναθηναϊκού, ένα αρνητικό είναι πως στην αντίδραση της “Λοκο”, η ομάδα του “τριφυλλιού” δεν μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό κι έχασε γρήγορα την διψήφια διαφορά που είχε δημιουργήσει.

Η ώρα του Φώτση και η… πληγή του Ντρέιπερ
Στο τρίτο δεκάλεπτο η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε, κράτησε χαμηλά τους Ρώσους, με καλή άμυνα πάνω στον Ντιλέινι τόσο με τον Καλάθη όσο και τον Διαμαντίδη. Αντιμετώπισε δυναμικά τα πικ εν ρολ της Λοκομοτίβ, ωστόσο η αστοχία και οι κακές επιλογές επιθετικά, δεν επέτρεψαν στους “πράσινους” να διατηρήσουν τον απόλυτο έλεγχο.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα των γηπεδούχων, παρά την εξαιρετική άμυνα πάνω στον Ντιλέινι. Το ξέσπασμα του Αντώνη Φώτση, έδειχνε πως οι “πράσινοι” θα μείνουν ζωντανοί μέχρι το τέλος αλλά το δεύτερο κενό διάστημα στο ματς ήταν καθοριστικό, ώστε η Λοκομοτίβ να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα με τον Ντρέιπερ να εκτελεί από τα 6.75 με εξαιρετική συνέπεια. Η ομάδα του “τριφυλλιού” είχε κακές αντιδράσεις στα τελευταία λεπτά και δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα μέτρα της.

prasinanea.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News