Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 8/1/2024: Οι περιοχές

Εκτακτο: Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 8/1/2024: Οι περιοχές

Η έντονη κακοκαιρία που χτύπησε τη χώρα τις προηγούμενες ώρες ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με αποτέλεσμα αύριο (08/01) να κλείσουν ορισμένα σχολεία.

Λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από την έντονη κακοκαιρία, αύριο (08/01) θα παραμείνουν κλειστά ορισμένα σχολεία.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας εξπρές, που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες ώρες, ήταν σφοδρό και έτσι αύριο (08/01) ορισμένα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα voria.gr, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και της πτώσης δένδρων στην περίφραξη των σχολείων 2ου Νηπιαγωγείου Πυλαίας και 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας και κυρίως λόγω της καταστροφής των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται το εξής: «Όλες οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται στον χώρο για την αποκατάσταση των ζημιών και συνεργάζονται με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την αποκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου. Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις ανάλογα με την πορεία των εργασιών αποκατάστασης».

Κλειστά σχολεία αύριο (08/01) και στη Μυτιλήνη

Με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, τη Δευτέρα (08/01), το Δημοτικό σχολείο Μολύβου θα είναι κλειστό λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στη στέγη του από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Για την απόφαση αυτή, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ενημερωθεί ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Δημήτρης Βούλγαρης, και από το πρωί στο κτήριο έχουν βρεθεί στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Όπως επισημαίνεται, για την πλήρη διασφάλιση των μαθητών, αύριο (08/01) θα βρεθεί εκεί και κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς στη στέγη του κτηρίου.

Κλειστά σχολεία αύριο (08/01) και στην Καστοριά

Διακοπή των μαθημάτων όλων των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς κατά την 08/01/2024. Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 1879/05-01-2024 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2024, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού. Κλειστοί θα είναι και οι Δημοτικοί Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί και το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς.

Δείτε στο newsique ολα τα σχολεία που θα είναι κλειστά αύριο.

Με μέτρα και συστάσεις για τον κορονοϊό ανοίγουν τα σχολεία – Τι γίνεται με τις απουσίες

Με μέτρα προφύλαξης για να μην νοσήσουν οι μαθητές από κορονοϊό ή γρίπη ανοίγουν τα σχολεία από Δευτέρα, μετά τη ραγδαία άυξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται την τελευταία περίοδο και -κυρίως- μετά τις γιορτές.

Από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δημοσιοποιήθηκε η εγκύκλιος για τα μέτρα προστασίας για τη μείωση της μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού στα σχολεία όλης της χώρας.

Όπως σχετικώς αναφέρεται «Σύμφωνα με τις από 04-01-2024 οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον συστήνεται η τήρηση των ακόλουθων βασικών μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Στην εγκύκλιο αναφέρονται αναλυτικά όλα τα προτεινόμενα μέτρα που έχουν ως εξής:

Τακτικό πλύσιμο των χεριών

  • Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό)
  • Πριν και μετά: -Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος- Το γεύμα- Τη χρήση της τουαλέτας
  • Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
  • Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού.

Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ).

Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων- τήρηση φυσικών αποστάσεων.

Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό.

Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.

Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπωςSARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.

Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).

Τι γίνεται με τις απουσίες

Να μην προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών από τα μαθήματα έως και 5 ημέρες αν νοσούν από κορωνοϊό, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ιωάννης Κατσαρός.

Αναλυτικά η εγκύκλιος

«Κατόπιν ερωτημάτων σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω του COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών των σχολικών μονάδων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορωνοϊό COVID-19, για το σχολικό έτος 2023-24.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων αν είναι ενήλικοι/ες, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στον/στη Διευθυντή/ντρια-Προϊστάμενο/η των σχολικών μονάδων της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR). Στην περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο λόγω νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας του/της.

Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News