Επίδομα θέρμανσης: Τι ώρα μπαίνει η πληρωμή στα ΑΤΜ

Επίδομα θέρμανσης: Τι ώρα μπαίνει η πληρωμή στα ΑΤΜ

Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης πληρώνετι σήμερα Πέμπτη 21/12. Πότε θα καταβληθούν οι επόμενες;

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης προς τους δικαιούχους.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και την ΑΑΔΕ, θα καταβληθεί το ποσό των 175.637.095,36 ευρώ σε συνολικά 763.307 δικαιούχους.

Έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 θα καταβληθεί για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.

Έως τις 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2024.

Δείτε όλες τις ημερομηνίες στο onlinepress.gr.

Τα ποσά στους δικαιούχους για το επίδομα θέρμανσης

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ύψος του επιδόματος δεν θα είναι μικρότερο των 100 ευρώ και δεν θα υπερβαίνει τα 800 ευρώ.

Το ανώτατο ποσό φτάνει στα 1.000 ευρώ, αλλά αφορά μόνο οικισμούς με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε δικαιούχος μπορεί να επιδοτηθεί μόνο για ένα καύσιμο, και για αγορές τουλάχιστον διπλάσιας αξίας των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

Υπενθυμίζεται ότι όσοι ήταν δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και κατά τη χειμερινή περίοδο 2022 – 2023, λαμβάνουν ως προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης, το συνολικό ποσό επιδόματος που τους είχε καταβληθεί κατά τη περυσινή περίοδο.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ένας δικαιούχος έλαβε κατά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 προκαταβολή που υπολειπόταν του ήμισυ (1/2) της αξίας των επιλέξιμων αγορών των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας, τότε δεν είναι δικαιούχος προκαταβολής.

Ποιοι εξαιρούνται

Από την έκτακτη ενίσχυση εξαιρούνται όσοι / όσες λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άλλες μορφές θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2023/2024. Επιπρόσθετα, εξαιρούνται όσοι/όσες ανήκουν στα Κοινωνικά Τιμολόγια, οι οποίοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδότηση μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Ψηφιακή πλατφόρμα

Αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myΘέρμανση της ΑΑΔΕ. Κάθε νοικοκυριό μπορεί να υποβάλλει μόνο μία αίτηση, καταχωρίζοντας τον αριθμό παροχής της κύριας κατοικίας του.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News