Μπισμπίκης: «Θα πηγαίνω να βλέπω την κοπέλα μου όποτε μου κ@@@ώσει!»

Βανδή για Μπισμπίκη: «Όταν τον είδα είπα "Χριστέ μου, πόσο όμορφος άντρας είναι αυτός!"»

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Βασίλης Μπισμπίκης μιλάει για το έγκλημα στα Τέμπη, το θέατρο και τον κανιβαλισμό των Μέσων Ενημέρωσης.

Με αφορμή την παράσταση «Έγκλημα και Τιμωρία» (από 22 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Βασίλης Μπισμπίκης μιλάει στο «Docville» του Documento την Κυριακή 19 Μαρτίου για το έγκλημα στα Τέμπη, το θέατρο που είναι πολιτική πράξη, το ξεβόλεμα από τον καναπέ, τη ζωή του-από την πανκ εφηβεία και την παραβατικότητα στις θεατρικές σκηνές- και τον κανιβαλισμό των Μέσων Ενημέρωσης.

Για το έγκλημα στα Τέμπη, ο γνωστός ηθοποιός είπε: «Πιστεύετε ότι θα αναλάβει κανείς ευθύνη από αυτούς για τα Τέμπη; Υπήρξε το έγκλημα. Θα υπάρξει τιμωρία; Πιστεύω ούτε μία στο εκατομμύριο. Θα πάει κανείς φυλακή; Η μόνη τιμωρία αυτή τη στιγμή είναι να μην τους ξαναψηφίσουνε. Να ξεκουμπιστούνε».

Για τις παραστάσεις του, όπου μεταγράφει κλασικά κείμενα και τα φέρνει στο σήμερα, εξήγησε: «Θεωρώ ότι μέσα από τη βία και το σοκ μπορείς να ξύσεις πράγματα στην ψυχή και την καρδιά του θεατή. Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν στο θέατρο του καναπέ ή της σκέψης. Θέλω να τον εμβολίσει τον άλλον αυτό που παρακολουθεί. Για αυτό φέρνω τις παραστάσεις στο τώρα».

Για το γεγονός ότι γίνεται συχνά πρωτοσέλιδο, όχι για την δουλειά του, αλλά για τη ζωή του, για τον τρόπο και πού διασκεδάζει, τι φοράει, πώς χορεύει, σχολίασε: «Αυτό που με πειράζει είναι ο κανιβαλισμός από τα Μέσα. Η ανθρωποφαγία για κάθε κίνηση μου. Συμβαίνουν τόσα πράγματα και οι άλλοι κάθονται και παρακολουθούνε τον Μπισμπίκη άμα καπνίζει ή άμα χορεύει. Είναι γελοίο. Μερικές φορές, όμως και χυδαίο. Γιατί διαπιστώνεις πόσο πουριτανοί, συντηρητικοί και ρατσιστές είμαστε. Ασχολούνται με την κοιλιά μου, το πώς χορεύω ή πόσο χρονών είναι η Δέσποινα».

Για το εάν νοιώθει ότι έχει γίνει μόδα, δήλωσε: «Δεν έχω πει ποτέ σε φωτογράφο να έρθει να με φωτογραφήσει, δεν πηγαίνω σε κοσμικά. Αλλά όποτε μου καυλώσει να κάνω κάτι θα το κάνω. Θα πάω στα μπουζούκια να δω την κοπέλα μου και να διασκεδάσω. Δε θα πιω, δε θα καπνίσω, δε θα χορέψω; Θα πρέπει να προσέχω μην είναι η κάμερα εκεί; Δεν είναι φυλακή να προσέχεις συνέχεια; Κι άμα μεθύσω και γουστάρω να κάνω και το καραγκιοζιλίκι μου και να ξεφτιλιστώ δηλαδή τι, θα σκεφτώ αν θα με πάρει η κάμερα;».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News