Πλήρωσε την ανισορροπία

Πλήρωσε την ανισορροπία

Θα περίμενε κανείς η βαθμολογική συγκομιδή να ήταν καλύτερη μετά από τέσσερις αγωνιστικές, ωστόσο ακόμα και στα φιλικά με ομάδες κατώτερης κατηγορίας ((Λεβαδειακός) ο Παναθηναϊκός δεν είχε φρεσκάδα, έκρηξη, ούτε ενέπνεε αμυντική σιγουριά.

Το χειρότερο ήταν πως άφησε στο κοινό του την αίσθηση πως παρά τον εμπλουτισμό του ρόστερ μοιάζει πιο θνητός από πέρσι.

Ο Ντάνι Πογιάτος βάλθηκε να τα αλλάξει όλα συγκριτικά με τις μέρες Γιώργου Δώνη και να πάει σε καινοτομίες καθιερώνοντας σχήμα με δύο επιθετικούς και πιο …ελεύθερη τακτική που βασιζόταν στον αυτοσχεδιασμό των σολιστών του.

Διάλεξε τον δύσκολο δρόμο, το ποδόσφαιρο της επικράτησης που για να κερδίσεις θα πρέπει να ισοπεδώνεις τον αντίπαλό σου, την ώρα που το κλαμπ δεν έκανε ευκαιρίες ούτε στο φιλικό με τον Λεβαδειακό.

Πιθανότατα το πλάνο του Ισπανού να έβγαινε στην Τρίπολη αν το φάουλ του Καρλίτος έβρισκε δίχτυα κι όχι δοκάρι, ή αν ισοφάριζε ο Μακέντα τον Άρη (στη φάση του δοκαριού) με 20 λεπτά να απομένουν ή αν η ομάδα ήταν σοβαρή στο Αλκαζάρ σκοράροντας άλλο ένα τέρμα πριν σφυριχτεί ημίχρονο. Από τη στιγμή που τα γκολ δεν ήρθαν, ο Παναθηναϊκός έπεσε στην παγίδα του ποδοσφαίρου που (δεν) έπαιζε.

Πολλές πάσες (σε κουραστικό βαθμό) στο πουθενά, διάταξη με δύο σέντερ φορ που δεν βοηθούσαν αμυντικά και δημιουργικά σε σημείο να εξαφανίζεται με αυτόν τον τρόπο και ο Κουρμπέλης που πρέπει να τρέχει για όλους. Αυτό λέγεται ανισορροπία και πληρώνεται ακόμα και στο χαμηλού επιπέδου ελληνικό πρωτάθλημα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News