«Με πλήγωσε ο Τζόρτζεβιτς»

«Με πλήγωσε ο Τζόρτζεβιτς»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε για το μεγάλο όνειρο του ΝΒΑ, παραδέχτηκε πως πληγώθηκε αρκετές φορές όταν δεν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής στον Παναθηναϊκό κι ευχήθηκε στον Γιάννη Μπουρούση να τα σαρώσει όλα!

O Γιώργος Παπαγιάννης παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM όπου μίλησε για το όνειρο στο ΝΒΑ με τους Κινγκς, τον Παναθηναϊκό, την Εθνική, τον Αργύρη Πεδουλάκη, τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, τον Γκιστ, τον Μπουρούση και για πολλά άλλα.

[ads2]

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Παπαγιάννης στον ΣΠΟΡ FM:

Για τις προπονήσεις στις ΗΠΑ: «Ξεκίνησα όταν τελείωσαν οι τελικοί. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα. Είχα ένα σπασμένο δάκτυλο και δεν είχα καλή φυσική κατάσταση. Είπα, όμως, ότι θα προσπαθήσω. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Μόνο 60 παίκτες επιλέγονται στο ντραφτ και όλοι αυτοί είναι άτομα που έχουν πολεμήσει. Ξεκίνησα προσπάθεια, μάθαινα ότι υπήρχαν καλά σχόλια και για το σουτ μου. Και έτσι, επέλεξα να μείνω. Πριν το ντραφτ είχα να κοιμηθώ τρεις ημέρες. Είχαν όλοι υπερένταση όσοι ήταν γύρω μου. Εκτός από την υπερένταση, δεν υπήρχε άγχος. Το θέμα ήταν πού και από ποια ομάδα…».

Για τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν: «Οι Ντιτρόιτ Πίστονς και οι Ατλάντα Χοκς. Και οι Σακραμέντο Κινγκς βέβαια. Αυτές έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Για τους Κινγκς: «Ήταν η πρώτη μπλούζα. Και πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο που ήθελα να εκπληρώσω. Υπήρξε ένα summer league που το πόδι μου δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Ξεκινάμε από τον Σεπτέμβριο τους αγώνες. Γενικότερα, όλα στο Σακραμέντο είναι ένα δώρο. Η πρόεδρος είναι Ελληνίδα. Είναι πολύ ωραίο να έχεις μια Ελληνίδα στην ομάδα. Είναι και ο Κώστας. Είναι και ο Πέτζα, που είναι πολύ σημαντικό να τον έχεις δίπλα σου και να σου μιλά. Και φυσικά, ο Ντίβατς, που είναι GM και είναι δίπλα μας. Βασικά, η ομάδα φέτος αρχίζει μια νέα προσπάθεια. Έχουν αλλάξει όλα. Από το λογότυπο μέχρι και το γήπεδο. Νέο γήπεδο, νέος προπονητής, τα πάντα καινούρια για την ομάδα».

Για αυτά που πρέπει να βελτιώσει: «Πολλά θα πρέπει να βελτιώσω. Το καλοκαίρι είδα πόσο δύσκολοι είναι οι κανονισμοί. Και τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουμε να τα δουλεύουμε όλα. Πρώτα από όλα το σώμα. Πρέπει να αποκτήσω περισσότερους μύες. Μέχρι τώρα, ήταν απλώς παίξε και διασκέδασε…»

Για την οργάνωση των ομάδων του ΝΒΑ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα πρώτα από τον Παναθηναϊκό και πήγα στο ΝΒΑ. Ήταν ωραία χρόνια, πολλές εμπειρίες, με παίκτες αρκετά καλούς. Δεν ήταν κάτι το τόσο διαφορετικό αυτό που βρήκα. Και ο Παναθηναϊκός είναι παντού σε υψηλότατο επίπεδο. Το μόνο που αλλάζει είναι τα γήπεδα. Η διαφορά είναι ο κόσμος. Ο κόσμος που υπάρχει εδώ δεν υπάρχει αλλού».

Για την μετάβαση στον αμερικανικό τρόπο ζωής: «Πήγα σε πολύ μικρή ηλικία και η αλλαγή μου στα αμερικάνικα δεδομένα και τρόπο ζωής θα είναι εύκολη».

Για την Εθνική και αν θα ήθελε να παίξει στο προολυμπιακό: «Το ήθελα. Μακάρι να είμαι ένα κομμάτι της Εθνικής του χρόνου».

Για τους Νέους: «Είναι περίεργο που δεν είμαι στην Εθνική. Θα πάω σίγουρα το Σάββατο να τα δω τα παιδιά. Θα προσπαθήσω να πάω και την Παρασκευή. Και σίγουρα θα πάω την Κυριακή, στον τελικό».

Για τον Παναθηναϊκό και αν θεωρεί ότι θα μπορούσε να παίζει περισσότερο: «Την πρώτη χρονιά ήξερα ότι δεν ήμουν έτοιμος. Τη δεύτερη χρονιά είχα δεθεί με την ομάδα. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις ευκαιρίες. Πιστεύω ότι κάθε πρόβλημα είναι για καλό. Μαθαίνεις και από το να κάθεσαι στον πάγκο».

Για τον Τζόρτζεβιτς: «Ναι, πολλές φορές πληγώθηκα που δεν έπαιξα. Εκτελώ εντολές, όμως. Και για αυτό πληρώνομαι. Δουλεύεις σκληρά κάθε ημέρα για να μπορέσεις να γίνεις καλύτερος. Προκύπτουν πράγματα που μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιωθείς. Δηλαδή, όταν χτύπησα το ένα μου δάχτυλο, τότε βελτίωσα το άλλο μου χέρι».

Για τον Πεδουλάκη: «Μου έδειξε πάρα πολλά πράγματα. Δεν μπορώ να μεταφέρω την ευγνωμοσύνη μου για αυτό. Από τα 13 μου χρόνια με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και για αυτό είμαι πολύ δεμένος μαζί του».

Για τη συνεργασία με τον Γκιστ: «Στην πρώτη χρονιά… ένας άνθρωπος με χαρακτήρα και προσωπικότητα, που δεν είχε πρόβλημα να με διδάξει τι έπρεπε να κάνω. Ειδικά τώρα, τη δεύτερη χρονιά, η σχέση μας ήταν ακόμη καλύτερη. Συζητούσαμε για τα πάντα. Με βοήθησε σε όλα».

Για το αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα και αν θα παίξει ξανά στον Παναθηναϊκό: «Βέβαια. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ο πρώτος μου σταθμός εάν φύγω από το ΝΒΑ».

Για το τι θα του λείψει περισσότερο: «Μα, όλη η Ελλάδα. Αλλά υποχρεώνεσαι να προγραμματίζεις το μυαλό σου να μην το σκέφτεσαι ότι λείπεις».

Για τον Μπουρούση: «Τον ξέρω χρόνια. Του έστειλα μήνυμα όταν πήρε μεταγραφή. Μιλήσαμε. Ελπίζω να τον δω. Του εύχομαι τα καλύτερα με τον ΠΑΟ. Να τα σαρώσει όλα. Και γενικότερα σε όλο τον Παναθηναϊκό. Να πάρει τριπλ κράουν φέτος».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News