Πλεονέκτημα έδρας και βελτίωση μέσω Ευρωλίγκα και... μεταγραφής!

Πλεονέκτημα έδρας και βελτίωση μέσω Ευρωλίγκα και... μεταγραφής!

Ο Νότης Καμπέρης γράφει για την «επόμενη μέρα» της νίκης του Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέναντι στον Ολυμπιακό.

Βγήκε… το άχτι όλων μας στο πληκτρολόγιο την περασμένη εβδομάδα για το χαμηλό ρεκόρ του Τριφυλλιού στην Ευρωλίγκα κι όχι άδικα με τα όσα αντικρίσαμε από την ομάδα στα τελευταία ματς. Άλλα, πάντα, υπήρχε η κρυφή ελπίδα πως κάπου θα «σκάσει» η βόμβα, κάπου θα γυρίσει ο τροχός, κάπου θα τραβηχτεί κάποιος «μοχλός» και θα συμβεί κάπου… κάτι!

Πήγαινε να γίνει ένα μικρό «μπαμ» στο Μόναχο απέναντι σε μια ομάδα που δεν πήγε πέρσι Final Four στις λεπτομέρειες των… λεπτομερειών, τελικά, συνέβη αυτό το «κάτι» στο πιο δημοφιλές παιχνίδι της Ευρώπης, κακά τα ψέματα. Αν πετάξει κανείς το τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός τον… είχε τον Ολυμπιακό, παρά τα όσα «στραβά» του συνέβησαν στο κοντινό παρελθόν στην Ευρώπη και παρά τα όσα κενά παρουσιάζει η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη στο ρόστερ της.

Ο τελευταίος, που… ασφυκτιούσε, ανέπνευσε «οξυγόνο», διότι δεν θα μπορούσε να αντέξει νέο αρνητικό αποτέλεσμα στο Φάληρο το βράδυ της Δευτέρας. Οι παίκτες με τη σειρά τους, παίρνουν ένα μομέντουμ ενόψει των επόμενων αγώνων της Ευρωλίγκα και πλέον, έχουν το πάνω χέρι και για το πλεονέκτημα της έδρας στην Α1, παρά την τσάμπα ήττα από τον Άρη. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν πρέπει να μπουν κάτω από το… χαλάκι.

Όχι, δεν κέρδισε σε καμία περίπτωση τυχαία ο Παναθηναϊκός. Ο Νέντοβιτς πληρώνεται για να παίρνει τέτοια παιχνίδια. Δεν ήταν η «κακή ώρα» του Ολυμπιακού, που έπεσε στον τρελό Σέρβο, που το… μπουμπούνισε με αντίπαλο τον Φαλ από τα δέκα μέτρα και ευστόχησε. Επίσης, οι πράσινοι μπαίνουν με τη νοοτροπία νικητή στο ΣΕΦ και δημιουργούν «θρύλους» σε αυτό το γήπεδο. Σκεφτείτε πως πέρσι, το… πήρε ο Μποχωρίδης εν πολλοίς, φέτος, είναι ο αντι… σταρ ο Κασελάκης με το πιο σημαντικό τρίποντο για το 70-73.

Να τιναχτεί το χαλάκι, λοιπόν. Όπως σημειώθηκε και στην προηγούμενη επικοινωνία, Φέρελ και Φλόιντ δημιουργούν πολλά ερωτηματικά. Ο πρώτος και από τον τρόπο παιχνιδιού του, δεν φαντάζει ο παίκτης που θα εκτοξεύσει τη στατιστική της ομάδας στη δημιουργία. Ο δεύτερος, δεν δείχνει αξιόπιστος συμπαραστάτης του Παπαγιάννη. Τουλάχιστον, για τον γκαρντ, επιβάλλεται η ενίσχυση. Άμεσα. Διότι φαντάζομαι ότι ο νεοφερμένος NBAer δεν θα έχει βρει ρυθμό μετά από τόσες μέρες αποχής και ούτε θα δείξει κάτι διαφορετικό, αρχής γενομένης από το ματς με τη Ζενίτ – μακάρι να διαψευστώ -.

Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός πρέπει να εξαργυρώσει αυτό το αποτέλεσμα στο Φάληρο, με συνέπεια, αρχικά, στο Πρωτάθλημα και συνεχή βελτίωση, μέσω των ευρωπαϊκών παιχνιδιών του. Ωστόσο, παράλληλα, το μάτι, ωφέλιμο θα ήταν, να παρέμενε ανοικτό περί πιθανής ενίσχυσης, διότι βγάζει… μάτι πως κάτι λείπει από τη φαρέτρα του Δημήτρη Πρίφτη.

Υ.Γ Μας μάθανε πως η επαφή στο μπάσκετ δεν είναι υποχρεωτικά και… φάουλ. Τις φάσεις τις είδες όλη η Ελλάδα (28-13 βολές).

Υ.Γ 2 Όλοι ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Τσάβι!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News