Πλασματικό το σκορ στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

«Μαγεία» Ζαγαρίτη, 0-2 ο Κουρμπέλης! (vid)

Η ΑΕΚ δεν θα έχει στη διάθεσή της Λιβάγια-Ολιβέιρα στο ντέρμπι αλλά κι ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί τον κάπτεν, Δημήτρη Κουρμπέλη που μαζί με τον έτερο απόντα, Βασίλη Ζαγαρίτη ήταν οι κορυφαίοι στην εκτός έδρας νίκη επί της Ένωσης τον Δεκέμβριο.

Νομίζουμε σε εκείνο το παιχνίδι καρφώθηκε η ιδέα στον Λάζλο Μπόλονι ότι έπρεπε να κλείνει πρωτίστως τους χώρους και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις.

Ο Ρουμάνος στις 6.12 «διάβασε» καλά το ματς, περιόρισε τους χώρους κι εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες της αντιπάλου, η οποία ήταν ανασταλτικά θλιβερή και δημιουργικά απενεργοποιημένη. Σε εκείνο τον αγώνα ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα χτυπούσε από τα άκρα θέλοντας να εκμεταλλευτεί την αδυναμία Βασιλαντωνόπουλου και Ινσούα.

Αν στο 70 ο Βιγιαφάνιες δεν ζητούσε αλλαγή η ΑΕΚ μάλλον θα δεχόταν περισσότερα γκολ, είναι χαρακτηριστικό ότι η αντίπαλος έχασε την καλύτερή της ευκαιρία στο 73′ (!) όταν ο Γκαρσία σέντραρε κι ο Ανσαριφάρντ από πλεονεκτική θέση έπιασε κεφαλιά άουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε ισορροπία, το τρικ με τον Βιγιαφάνιες να κλείνει προς τα μέσα έδωσε τις βοήθειες που ήθελε ο Κίκο Μακέντα κι οι πράσινοι κατάφεραν στο πρώτο μέρος να μην δεχθούν ούτε μία σοβαρή φάση, δημιουργώντας τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News