Πιτίνο: “Θα παίξω επίθεση Euroleague στο Iona”

Κοιμήθηκε και το πλήρωσε ο Παναθηναϊκός

Ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε ότι θα δουλέψει τακτικές Euroleague στο Iona.

Αρχικά, ο Πιτίνο δήλωσε: “Θα παίξουμε επίθεση Euroleague, με πίεση σε όλο το γήπεδο. Η Euroleague με βοήθησε πάρα πολύ να αναπτύξω μία τελείως διαφορετική λογική για τις επιθέσεις. Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία από πλευράς γνώσεων. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη μορφή του μπάσκετ όσον αφορά το πως παίζουν στην επίθεση.

Αμυντικά τα στάνταρ τους δεν μπορούν να κρατήσουν με βάση το πως παίζουμε στις Η.Π.Α. Αλλά η κυκλοφορία της μπάλας, τα κοψίματα… Παίζουν με 24 δευτερόλεπτα αλλά δίνουν κάποιες φορές 6 και 7 πάσες σε ένα διάστημα 6,7 δευτερολέπτων, για να δημιουργήσουν κίνηση και να βρουν καλά σουτ. Μπορεί να τελειώνει σε ένα «πικ εντ ρολ» όπως εδώ, αλλά δημιουργούν όλη αυτή την κίνηση και κυκλοφορία γιατί οι αμυντικοί τους κανόνες είναι όπως στο NCAA”.

Στη συνέχεια, έκανε ειδική αναφορά και στον Μάικ Τζέιμς: “Είναι ένας παίκτης που αγαπώ στην Euroleague και θα έπρεπε να είναι στο ΝΒΑ. Το όνομα του είναι Μάικ Τζέιμς, είναι ο κορυφαίος σκόρερ στη διοργάνωση”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News