Πιτίνο: «Αν παίξουμε σαν τους Ουόριορς, δεν είμαστε εμείς»

Ο Παναθηναϊκός ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ - Νίκη επί της Μπουντούτσνοστ και τώρα...play off!

Ο Παναθηναϊκός τώρα καταλαβαίνει την ταυτότητα του σύμφωνα με τον Ρικ Πιτίνο…

Ο τεχνικός των πρασίνων υποστήριξε ότι ήθελε το πλεονέκτημα έδρας στην σειρά με την Ρεάλ, αλλά είναι κάτι που μπορεί να το καταφέρει ο Παναθηναϊκός κάνοντας break.

Ακόμα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους προπονητές στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ έκανε αναφορά και στις αλλαγές της στατιστικής του Εξάστερου

Διαβάστε τα όσα είπε ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

«Είχαμε δύο στόχους για αυτή την εβδομάδα. Ο ένας ήταν να κερδίσουμε το ματς και ο δεύτερος ήταν να βελτιωθούμε. Σήμερα βελτιωθήκαμε πολύ», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των «πράσινων»

«Αν κοιτάξεις τις άμυνες και τις επιθέσεις όταν ήρθα, το 60% δεν μου άρεσε. Δείξαμε στους παίκτες μετά από όλα τα ματς όσα έκαναν στο παρκέ και αυτό το γυρίσαμε. Το 60% έγινε 40%. Δεν μιλάω για τους πόντους, τα ριμπάουντ, αλλά για τα σκριν, την θέληση και όλα όσα δεν μπορείς να ελέγξεις. Τώρα είμαστε στο 80%, για να κερδίσουμε όμως την Ρεάλ, πρέπει να αυτό το ποσοστό να ανέβει στο 90%. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα για όσα κάνει εκτός παρκέ, πρώτα απ’όλα για την πρωτοβουλία με τον αυτισμό. Τώρα τα παιδιά ήρθαν στο γήπεδο με 1 ευρώ. Όποιος προχωρά σε αυτές τις κινήσεις, πρέπει να δεχτεί συγχαρητήρια. Δεν μιλάμε για το μπάσκετ, αλλά για έναν ολόκληρο οργανισμό. Αυτό μεγαλώνει νέες γενιές φιλάθλων».

Σχετικά με το αν είναι πιο εύκολοι οι αγώνες με την Ρεάλ σε σχέση με την αποστολή του Texas Tech να κερδίσει το Virginia στο NCAA, ανέφερε: «Είναι μία εξαιρετική ομάδα, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο για το Texas Tech να κερδίσει το Virginia. Είναι ένα παιχνίδι, δεν υπάρχει πλεονέκτημα έδρας. Πέρσι το είχαμε, με τον Τζέιμς και τον Σίνγκλετον, αλλά χάσαμε με 3-1 και μας κέρδισαν εύκολα. Θα προτιμούσα να έχω το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά αν κάνουμε το break στην Μαδρίτη θα το αποκτήσουμε».

Στη συνέχεια, ο Ρικ Πιτίνο ανέφερε: «Οι προπονητές στην Ελλάδα είναι εξαιρετικοί. Τους βάζω στο ίδιο επίπεδο με τους προπονητές στην Euroleague. Και ο λόγος που αποδίδουμε καλύτερα είναι πως έχουμε καλύτερους Έλληνες παίκτες από τις υπόλοιπες ομάδες. Είμαι χαρούμενος για τον Θανάση. Δουλέυει πολύ, έχει βελτιωθεί. Ήθελα να παίρνει πιο πολλά ριμπάουντ και να παλεύει, αυτό ακριβώς έκανε».

Τέλος, ο 66χρονος τεχνικός ανέφερε: «Έχουμε βελτιωθεί πολύ στην άμυνα και στα ριμπάουντ, αλλά πρέπει να ανεβάσουμε τα ποσοστά στο σουτ και να ξέρουμε ποιοι είμαστε. Αν παίξουμε σαν τους Ουόριορς, δεν είμαστε εμείς. Τώρα καταλαβαίνουμε την ταυτότητά μας και αυτό μας έχει βοηθήσει πολύ το τελευταίο διάστημα. Δες τα στατιστικά… Ο Τόμας είχε 5/7, ο Ίαν είχε 2/3, ο Κώστας 4/7… Μόνο ο Λεκαβίτσιους και ο Καλάθης δεν σούταραν καλά, όλοι οι άλλοι ήταν καλοί. Από εκεί καταλαβαίνεις πως όλοι ξέρουν ποιοι είναι».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News